Politică

“Aducem steagul înapoi”. Steagul UE va fi adus de la Bruxelles la București de clujenii care au mers pe jos până în Capitală

Un grup de protestatari şi-a propus să ducă steagul Uniunii Europene la Guvernul României, pentru a nu mai lipsi din pozele oficiale.

Un grup de protestatari din diaspora şi din ţară a început, sâmbătă, acţiunea “Aducem steagul înapoi”. Reprezentanţii grupului vor să aducă un steag al UE de la Bruxelles şi să îl predea în 6 martie Guvernului României pentru a nu mai lipsi din pozele oficiale.

Sorin Bobiş, organizatorul “Marşului Speranţei” - în care mai mulţi clujeni au plecat pe jos în luna ianuarie spre Bucureşti pentru a protesta faţă de modificările la Legile justiţiei - a declarat, sâmbătă, că a observat că, la învestirea Guvernului Dăncilă, steagul UE a lipsit din poza oficială, gest care putea fi o neglijenţă sau un semnal că România are o altă direcţie, nu una europeană.


“Sâmbătă porneşte acţiunea «Aducem steagul înapoi» care se va desfăşura în două etape: una externă, de care se ocupă cei din diaspora, care vor prelua steagul de la Parlamentul European de la Bruxelles şi îl vor aduce până la graniţa cu România, trecând prin Strasbourg, Munchen, Viena, Budapesta. Noi, cei din ţară, vom prelua steagul şi îl vom aduce în Oradea, duminica viitoare la Cluj-Napoca, apoi vom trece prin mai multe oraşe, pentru ca în 6 martie să îl predăm la Bucureşti, Guvernului României. Am observat că, la învestirea Guvernului Dăncilă steagul UE a lipsit din poza oficială a noului Guvern. Putea fi o neglijenţă sau un semnal că România are o altă direcţie, nu una europeană, şi ne-am gândit să iniţiem o acţiune care să arate apartenenţa noastră la Europa şi UE”, a spus Bobiş.

Potrivit acestuia, în fiecare oraş de pe traseu, steagul UE va fi întâmpinat de protestatarii locali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter