Politică

PSD Cluj: Două proiecte majore pentru dezvoltarea județului, ABANDONATE de Alin Tișe și PNL!

PSD Cluj susține că Alin Tișe și consilierii județeni liberali au abandonat două proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului Cluj, Centrul de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor din Câmpia Turzii și abatorul de la Iclod.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, proiectul abatorului de la Iclod era gândit pentru  a avea o capacitate de sacrificare a 100 de capete de bovine/zi, 260-300 de capete porcine/zi și 500-800 capete de ovine/zi, în condițiile în care liderul administrației județene de la data depunerii proiectului, Vakar Istvan, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj declara că „în județul Cluj există doar un mic punct pentru sacrificarea animalelor, în comuna Iara. Ceea ce ne dorim să realizăm în Iclod va fi de dimensiuni mult mai mari. Un abator de nivel regional, care să acopere toate serviciile de abatorizare, tranșare și livrare a cărnii”.

„Doar pentru că proiectul a fost inițiat de Ioan Oleleu și colegii săi social-democrați din Consiliul Județean Cluj actualul Executiv a abandonat proiectul pe criterii strict politice, în condițiile în care de la Iara și până în Bistrița-Năsăud nu există o astfel de unitate. Și mai grav este faptul că Alin Tișe și consilierii PNL Cluj ignoră faptul că primarul comunei Iclod, Emil Pîrțoc, și consilierii locali au iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu prin care au cedat Consiliului Judeţean Cluj, în participaţiune, 2,5 hectre de teren pentru abator,  care era în proximitatea unei staţii de epurare, lângă un transformator şi cu două intrări cu drum asfaltat!”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.


Cât privește abandonarea Centrului de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor PSD susține că explicația este una similară și hilară: liderii PNL Cluj nu susțin decât proiectele comunicate de reprezentații PNL.

„Mă așteptam la mai multă maturitate și seriozitate administrativă de la dl. Dorin Lojigan, mai ales că în perioada 2012-2016 a fost învățăcelul primarului PSD. Atunci a susținut utilitatea Centrului de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor apoi a uitat de el. Abandonarea celor două proiecte este și mai gravă  în contextul în care pentru ambele obiective Consiliul Județean Cluj a alocat fonduri pentru studii de fezabilitate în urmă cu trei ani”, a mai declarat deputatul Horia Nasra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter