Politică

Ce propun politicienii. PRU: prioritate -fluidizarea traficului

PRU vine cu propuneri privind fluidizarea traficului în Cluj, dând ca exemple Bihorul şi Craiova.

Ce proiecte au politicienii. PRU, propuneri pentru fluidizarea traficului Ce proiecte au politicienii. PRU, propuneri pentru fluidizarea traficului

Monitorul de Cluj îşi propune să afle care sunt priorităţile politicienilor pentru următoarele şase luni. Rămâne de văzut în ce măsură se vor şi ţine de cuvânt şi câte din promisiuni şi proiecte pe care le susţin se vor concretiza.

PRU are un program care susţine cinci puncte naţionale şi cinci care vizează proiecte locale.


Dezbateri privind migraţia

“Un prim punct pe care îl promovăm, cel mai important din punct de vedere legislativ, este urgentarea elaborării unui program şi calendar coerent, adoptat prin consens în Parlament, cu privire la Centenar care să cuprindă pe de o parte acţiuni pentru marcarea a 100 de ani, cât şi proiecte pentru viitorii 100 de ani.

O altă prioritate pe care PRU o sprijină este finalizarea procesului de restituire în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă. Există în acest moment o propunere legislativă care a trecut de Senat prin care se prorogă termenul de la 1 ianuarie 2018 la 1 ianuarie 2025. E un proiect realizat de UDMR. Urmează să fie dezbătut şi la Camera Deputaţilor. Noi suntem împotriva acestei prorogări, Guvernul de asemenea.


Un al treilea punct ar fi armonizarea legislaţiei naţionale cu cea internaţională cu privire la capitalul autohton şi străin în România. Se discută cum că ar exista o discriminare pozitivă în raport cu capitalul străin al firmelor autohtone. Cred că aici trebuie intervenit legislativ şi găsite soluţii pentru armonizarea situaţiei.

Punctul patru vizează luarea unei decizii politice cu privire la fenomenul migraţiei. Se discută mult, s-au stabilit nişte cote, dar nu există nicio dezbatre cu privire la justeţea impunerii unor cote, acceptării lor. Cred că aici trebuie intervenit legislativ.


Un alt punct vizeaza organizarea acelui referendum pentru modificarea Constituţiei cu privire la stabilirea clară a ceea ce înseamnă familia şi componenţa familiei, ca şi comuniune dintre un bărbat şi o femeie”, spune Alexandru Cordoş, preşedintele PRU Cluj şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Propuneri pentru fluidizarea traficului

Fostul senator subliniază alte cinci priorităţi locale, unele din acestea fiind proiecte restante de ani de zile.


“Din proiectele locale pe care le susţinem amintesc continuarea, finalizarea şi reabilitarea tuturor drumurilor judeţene, pentru că în acest sens nu există un program corent şi adoptat în consens. Un al doilea punct pe care noi îl sprijinim este finalizarea proiectului integrat de colectare, selectare şi prelucrare a deşeurilor la groapa de gunoi. Ne aflăm într-un blocaj total, putem vorbi de o nerealizare majoră a clasei politice şi administrative a judeţului Cluj.

La nivelul municipiului o prioritate este realizarea fluidizării traficului. Noi venim şi spunem ceva mai mult în acest moment: prin realizarea unui proiect de pasaje supra şi subterane precum şi a unei centurii la nivelul muncipiului Cluj-Napoca. Aici aş da exemplu Bihor, Oradea Craiova care au rezolvat această problemă foarte interesant. Poate mergem mai departe printr-o dezbatere publică.


Sprijinim de asemenea, realizarea Spitalului Regional, un obiectiv de care vorbeşte toată lumea de ani de zile şi pentru care m+am zbătut. Din păcate lucrurile au rămas doar la nivel de discuţii.

Un alt obiectiv pe care îl sprijinim este conntinuarea şi finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Se ştie,Turda va deveni cel mai important nod rutier din Transilvania şi din România. Autostrăzile realizează prima unire între români. Ar fi frumos să lăsăm ceva pentru viitoarii 100 de ani urmaşilor, dacă nu realizări, măcar proiecte”, mai spune Cordoş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter