Politică

Dragnea, Tăricenu și Băsescu au depus noile declarații de avere. Ce averi au liderii din Parlament și cum le-au obținut?

Liderii partidelor politice din Parlament au averi deloc neglijabile, conform noilor declarații de avere depuse în luna iunie. Milionul lui Dragnea, îndemnizația de președinte a lui Băsescu și apartamentele mamei lui Tăriceanu, reprezintă doar o parte din averile parlamentarilor.

Sursa foto: informatica.ro

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a realizat în 2016 venituri de 850.000 de lei doar din închirieri şi vânzări de imobile, însă declaraţia sa de avere nu pomeneşte nimic despre afacerile în care este implicat fiul său în Teleorman. Conform declaraţiei de avere aproximativ 185.000 de euro făcuţi dintr-un contract de închiriere pe 2016 (încheiat în 2015), plus o promisiune de vânzare-cumpărare pe un teren şi un imobil din Turnu Măgurele, semnată în octombrie 2016.

Liderul PSD deţine o Skoda Superb şi un BMW X5, provenit prin donaţie de la rudele fratelui său, care a încetat din viaţă. Dragnea declară în conturi doar 3.000 de dolari şi aproape 38.000 de lei. În total, aproximativ 180.000 de euro îi are investiţi/împrumutaţi la Hotel Turris din Turnu Măgurele, care era pe numele fostei sale soţii Bombonicăi. Liderul PSD nu pomeneşte nimic în declaraţia sa de avere despre afacerile în care este implicat fiul său, Valentin.


Senatorul PMP Traian Băsescu nu are modificări semnificative în declaraţia de avere publicată recent, remarcându-se doar îndemnizaţia sa de fost preşedinte al României, care s-a ridicat la peste 11.000 de lei pe lună, în 2016.

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este cel mai avut dintre ei, cu o impresionantă colecţie de maşini, aproape jumătate de milion de euro cash, iar în 2017 el a mai primit prin moştenire şi două apartamente în Bucureşti, de la mama sa, potrivit Gândul.info.


Șeful UDMR Kelemen Hunor are o mică avuţie imobiliară, cu 6 terenuri şi 4 case, în timp ce liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, fosta preşedintă a PNL Raluca Turcan, şi-a vândut un apartament în Bucureşti pe 70.000 de euro. Fostul lider USR, Nicuşor Dan are o avere a cărei cea mai importantă posesie este un teren în zona Cioplea din Predeal, conform Mediafax.

 


Monica Ostașuc

abonare newsletter