Politică

Iohannis nu-l vrea pe Dragnea la Palatul Victoria. Portretul viitorului premier.

Liviu Dragnea este tot mai departe de funcția de premier pe care și-o dorește atât de mult. Președintele Klaus Iohannis a declarat, pentru a doua oară în doar câteva zile, că nu va desemna pentru postul de prim-ministru decât o persoană care este integră și nu are probleme penale.

Iohannis nu-l vrea pe Dragnea la Palatul Victoria. Portretul viitorului premier. Iohannis nu-l vrea pe Dragnea la Palatul Victoria. Portretul viitorului premier.

Întrebat de jurnaliști pe marginea acestui subiect, Iohannis a răspuns: ”Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, care mă convinge că are capacitatea să conducă Guvernul și care are o majoritate în spate”.

Marți, când se afla la Berlin, președintele a făcut o declarație în același sens, scrie b1.ro: ”Eu nu mi-am schimbat opiniile politice. Sunt în continuare de părere că în România nu se poate desemna decât o persoană integră. Nu am de gând să fac rabat de la criteriile din toamna anului trecut”.


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat încă din decembrie că el ar fi trebuit să devină premierul României deoarece a condus partidul care a câștigat detașat alegerile parlamentare, dar nu a putut face acest lucru deoarece Legea 90/2001 interzice persoanelor condamnate penal să dețină funcții în Guvern, iar el are o condamnare de doi ani cu suspendare pentru fraude electorale. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter