Politică

Coaliţia de guvernare, despre negocierile cu UDMR: S-au închis discuţiile

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marţi că discuţiile cu UDMR ”s-au închis”, după ce un senator al UDMR a declarat că formaţiunea nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE.

sursa forto aktual24.ro sursa forto aktual24.ro

Tăriceanu a fost chestionat cu privire la negocierile pe care coaliţia de guvernare le are cu UDMR.

”S-au închis discuţiile”, a replicat Tăriceanu.


UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunţat marţi senatorul Tanczos Barna, care a precizat că atâta timp cât toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce să intre în ”cearta internă” a social democraţilor.

Unul câte unul, proiectele UDMR pentru care obţinuseră sprijin din partea PSD, printre care şi declararea zilei de 15 martie ca zi a comunităţii maghiare din România, au fost blocate astăzi în Parlament. UDMR a reacţionat imediat şi a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, decizie conturată ieri după voturile PSD în comisii şi scop pe care îl urmărea conducerea social-democraţilor pentru schimbarea premierului. Surse politice au declarat că factorul declanşator al răsturnării situaţiei a fost faptul că PSD şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile au fost anulate.

Etichete: UDMR kelemen hunor
abonare newsletter