Politică

Boc e plecat în China, iar Berceanu spune "pas" Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

Radu Berceanu, unul dintre greii PDL, a cerut bani comisiei parlamentare care anchetează alegerile parlamentare din 2009 pentru a se prezenta la audieri. Nici Emil Boc nu se va prezenta la audieri, el fiind plecat în China.

Foştii lideri PDL Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur ar fi trebuit să fie audiaţi, marţi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, spune despre Boc că nu va fi prezent la această comisie, el fiind plecat în China.


"Este plecat într-o delegație oficială, este plecat în China, nu știu când și unde, dacă a fost convocat. Cu siguranță, dacă a fost sau va fi solicitat, va merge. La fel cum a făcut-o și până acum când a fost solicitat de organele statului", a spus marți Tarcea, la o emisiune la radio.

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Mihai Fifor, a anunţat însă că o parte dintre invitaţi nu vor veni. El a precizat că Emil Boc se afă în China, Adriean Videanu nu a dat niciun răspuns, iar la Radu Berceanu se lua în calcul o chetă pentru decontarea transportului.


„Domnul Boc ne-a comunicat că este într-o deplasare în China şi va veni săptămâna viitoare fără niciun fel de problemă”, a spus Fifor, înaintea şedinţei de marţi.

Întrebat dacă a vorbit cu Adriean Videanu despre prezenţa acestuia, Fifor a răspuns: „Domnului Videanu i-a fost transmisă invitaţia. Nu avem niciun răspuns până la ora asta”.


El a arătat că, în privinţa lui Radu Berceanu, membrii Comisiei luau în calcul o chetă pentru a-i deconta transportul.

„O să ne vedem azi cu domnul Berceanu. Înteleg că în cele din urmă a confirmat. Ne gândisem să facem o chetă să putem să-i decontăm cheltuielile de transport, dar înţeleg că totuşi a rezolvat problema financiară şi va veni la comisie”, a spus Fifor.


El a spus că miercuri vor exista două audieri importante - Dan Şova şi Dan Radu Ruşanu, iar săptămâna viitoare vor fi aşteptaţi la audieri Emil Boc şi George Maior.

CITEȘTE ȘI


Emil Boc, audiat marţi la Comisia de anchetă privind prezidenţialele 

Ultimele Stiri
abonare newsletter