Politică

Premieră istorică la Madrid. Primul deputat român în parlamentul local este din Cluj

Premieră istorică la Madrid. O româncă a devenit primul deputat de origine străină din parlamentul regional al capitalei spaniole.

Anka Moldovan Feier este membru al Partidului Popular. De loc din Ardeal, ea a avut mai întâi o carieră artistică, apoi a lucrat pentru serviciile sociale, pentru ca acum să decidă că are un cuvânt de spus şi în politică.

Născută în 1976 în România la Cluj-Napoca, Anka Moldovan Feier este absolventă a Universităţii autonome din Madrid, cu licenţă in istoria artelor. Este artistă, pictează şi s-a specializat în icoane bizantine. La alegerile locale din 2015 a fost pe lista popularilor spanioli. Acum a devenit primul deputat străin al Madridului, potrivit digi24.ro.


„Cu munca bună pe care ea o va face ca deputat, nu doar pentru a apăra interesele comunității românesti, ci și în domeniul care îi va reveni va munci foarte bine. O cunoașteți de mulți ani de când muncea in centrul pentru imigranti din Alcala de Henares. Muncea pentru comunitatea Madrid, în departamentul de politici sociale şi familie în ultimii doi ani, chiar mai bine de doi ani, ea depune o munca excelenta. Iar acum ca deputat e un mare câştig pentru noi,” a declarat Cristina Cifuentes, preşedintele Comunităţii Madrid.

În comunitatea autonomă Madrid trăiesc aproximativ 250.000 de români. Româna e cea mai vorbită limbă străină din regiune.


„Români sunt mulţi, într-adevăr, comunitatea românească 23% din toată populaţia străină. Madridul este un oraş mare, integrator, cosmopolit, modern, nimeni nu te întreabă de unde vii ci unde vrei să ajungi,” a spus Anka Moldovan Feier, deputat regional Madrid.

Etichete: parlament
Ultimele Stiri
abonare newsletter