Politică

Politolog clujean: „Cred că relevanţa PNL Cluj în partid, în momentul acesta, nu este foarte mare”

Campania din PNL ajunge în linie dreaptă, odată cu primele înscrieri oficiale în cursa pentru şefia partidului.

Politolog clujean: „Cred că relevanţa PNL Cluj în partid, în momentul acesta, nu este foarte mare” Politolog clujean: „Cred că relevanţa PNL Cluj în partid, în momentul acesta, nu este foarte mare”

La Cluj, liberalii cântă pe două voci: unii dintre ei îl susţin pe Cristian Buşoi (Sorin Moldovan, Daniel Buda) în timp ce alţii îl susţin pe Ludovic Orban. (Marius Nicoară, Adrian Oros). De altfel, 80 din organizaţiile din Ardeal îl susţin pe  Ludovic Orban, care rămâne candidatul cu prima şansă la şefia partidului.

Astfel, ca să evite un vot în defavoarea lui Buşoi, liberalii clujeni au decis zilele trecute în şedinţă să nu susţină în mod special pe niciunl din candidaţi, la alegerile din vară. Politologii clujeni subliniază însă faptul că oricum relevanţa PNL Cluj în partid, nu este foarte mare în momentul de faţă.


George Jiglău: “Nu aş pune foarte mare preţ pe semnalul pe care îl dă PNL Cluj”

În opinia politologului clujean George Jiglău, nu trebuie pus foarte mare preţ pe semnalul transmis de liberalii clujeni.

“Cred că relevanţa PNL Cluj în partid în momentul acesta nu este foarte mare. Sigur, este Emil Boc, un primar important, dar el însuşi ca persoană nu ştiu câtă influenţă mai are acum în PNL, mai ales că el provine de la fostul PDL. Restul liberalilor sunt tot aceleaşi persoane a căror influenţă nu a fost şi nu este neapărat foarte mare, mă refer la figurile de la PNL Cluj pe care le ştim de atâţia ani... Aşa că nu aş pune neapărat foarte mare preţ pe semnalul pe care îl dă PNL Cluj. Am văzut că Ardealul îl susţine pe Orban”, spune  George Jiglău.


Lupta va fi cu USR, nu cu PSD

Politologul clujean mai atrage atenţia că după Congres PNL, dezorientat acum, va trebui să se pună repede pe picioare, pentru că bătălia va fi cu USR, nu cu PSD.

„Nu cred că există o diferenţă foarte mare între Orban şi Buşoi, poate Orban este mai conectat la trecutul partidului, la filiale. De asemenea, nu cred că în PNL mai putem vorbi despre tabere, despre tabăra fostului PDL, a fostului PNl, acum amândoi candidaţii vin de la vechiul PNL. În momentul acesta, în PNL e destul de mare dezorientarea, mai ales de la alegeri încoace. Cred că miza pentru partid, după congres, este să se repună repede pe picioare pentru că bătălia lor începe să fie tot mai mare nu cu PSD, ci cu USR, care tocmai a avut congres. Nicuşor Dan a anunţat că scopul partidului este să ajungă pe locul doi, îşi propune să depăşească PNL, deci intre ei va fi meciul. Cred că asta este miza principală: să îşi aleagă un preşedinte la congres şi să convingă lumea să iasă la vot, şi atunci trebuie să arate că este un partid credibil, coerent, serios”, mai spune Jiglău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter