Politică

“Nasty” a râs de un fost parlamentar clujean, dar acesta nu s-a supărat

Ilie Năstase, către Mircea Irimie, fost parlamentar şi actual secretar de stat: “Ce faci grasule ?”

Fostul deputat ALDE Mircea Irimie a postat zilele trecute pe Facebook un mesaj în care îi sare în apărare fostului tenismen Ilie Năstase. “Respect pentru Ilie Năstase. Unii îl susțin, iar alții îl contestă. Unii îl respectă, iar alții îl ponegresc”, scrie Mircea Irimie.

Mai mult, fostul parlamentar clujean povesteşte cum, la un moment dat, Ilie Năstase i s-a adresat cu expresia “Ce faci grasule?”, dar el nu s-a supărat, ba chiar s-a bucurat că l a remarcat și l-a salutat. Pentru Năstase, Irimie are numai cuvinte de laudă.


“Trebuia să mă supăr? În niciun caz”

Mircea Irimie povesteşte întâmplarea care a avut loc înainte de Paşte: 

“Respect pentru Ilie Năstase. Unii îl susțin iar alții îl contestă. Unii îl respectă, iar alții îl ponegresc. Nimeni nu este perfect și cu toții suntem supuși greșelilor. Dar eu cred că Ilie Năstase este o emblemă a sportului românesc, un artist al tenisului și un mare campion. Este un bun român și un mare patriot. Vorbește foarte direct și spune lucrurilor pe nume în modul cel mai sincer. Chiar dacă a fost Senator în Parlamentul României niciodată nu a avut un discurs politic dulce, uns cu miere și modelat ca să dea bine. Ilie Năstase este și va fi întotdeauna Ilie Năstase.


Dragi prieteni, am avut plăcerea de a mă cunoaște și de a colabora în Parlamentul cu Ilie Năstase și s-a comportat întotdeauna ca un om respectuos și modest. Mai mult decât atât, în Vinerea mare dinaintea Paștilor, așteptând în aeroport la Otopeni să mă îmbarc în avionul de 21 și cinsprezece spre Cluj, povestind cu două cunoștințe din Turda la un moment dat cineva m-a bătut puternic pe umăr. Când m-am întors era Ilie Năstase care râzând m-a întrebat simplu: Ce faci grasule ?

Trebuia să mă supăr ? Nu. În nici un caz. M-am bucurat mult că m-a remarcat și a venit să mă salute. Sunt convins că nu mai știa cum mă cheamă, dar a avut politețea să vină și să mă salute și să rămână să povestim 10 minute. Bineînțeles, în stilul lui. Nu doar că nu m-am supărat, dar pentru mine a fost o mare bucurie și o onoare în același timp .De aceea am să îl respect întotdeauna pe Ilie Năstase și sunt mândru că am avut privilegiul de a-l cunoaște”, spune Irimie. 


Năstase, în plin scandal

Ilie Năstase a provocat săptămâna trecută un imens scandal înaintea barajului de menţinere în Grupa Mondială II din Fed Cup.

"Nasty" a fost suspendat provizoriu de Federaţia Internaţională a Tenisului (ITF), după ce românul le-a atacat verbal pe jucătoarea Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii. Mai mult, jurnaliştii britanici îl acuză pe Năstase că a avut un comportament inadecvat faţă de Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.


A făcut comentarii rasiste la adresa Serenei Williams şi a avut un comportament inadecvat faţă de Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii. Mai mult, sâmbătă Ilie Năstase a fost dat afară din arenă după ce le-a jignit ca la uşa cortului pe britanice. Johanna Konta a izbucnit în lacrimi.

Ilie Năstase nu este la prima "ispravă" de acest gen, ţinând cont că în anul 2010 a fost amendat de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce a fost găsit vinovat de declaraţii discriminatorii la adresa comunităţii rome. În octombrie 2010, fostul tenismen declara pentru ProSport că preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, "are dreptate în problema ţiganilor" şi că, dacă ar fi fost preşedintele României, i-ar fi trimis pe romi în Harghita, schimbând astfel componenţa etnică a zonei. La acea vreme, CNCD l-a obligat pe Năstase la plata unei amenzi în valoarea de doar 600 de lei.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter