Politică

PSD, PNL, UDMR, nicio competiție!

PSD și UDMR „nu comentează” alegerile din PNL. Doar deputatul USR Emanuel Ungureanu vede eșecul democrației la Cluj.

Au fost balegeri cu un singur candidat sursa foto Facebook Mihaela Suciu la PNL Cluj Au fost balegeri cu un singur candidat sursa foto Facebook Mihaela Suciu la PNL Cluj

Fără nicio emoție, Daniel Buda a câștigat duminică alegerile pentru șefia PNL Cluj. Ca să fie sigur că nu va avea emoții, la fel ca și la alegerile din 2010 și 2013, Buda s-a asigurat că va candida singur. Contracadidatul anunțat, Horia Șulea (cel care îl acuza pe Buda că neglijează partidul și avertiza că nu poți face politică doar la sfârșit de săptămână), s-a retras săptămâna trecută, „ajutat” de promisiunea unei funcții de vicepreședinte și recompensat cu o vizită a conducerii centrale a PNL la Florești. Mai mult, la “înmormântarea” democraţiei şi pluralismului în PNL de duminică au venit să ia parte şi “greii” de la Bucureşti. Cristian Bușoi, Raluca Tucan, Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban. Ce spun reprezentanţii altor partide politice de la Cluj despre lipsa de competiţie din PNL?

În timp ce unii politicieni preferă să nu se amestece în problemele interne ale altor partide şi să nu comenteze, alţii îi iau pe liberali peste picior.


“Nu comentez alegerile din PNL, le doresc mult succes, nu comentez, îmi pare rău”, a declarat senatorul UDMR Cluj, Laszlo Attila.

“Prefer să nu comentez alegerile din alt partid, chiar nu este problema PSD Cluj ce se întâmplă în PNL Cluj. E sănătos să fie întotdeauna mai mulţi candidaţi, dar nu comentez ce este la PNL”, a spus liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra.


“Domnul Daniel Buda este extrem de competent, scorul partidul la alegerile precedente a fost unul extraordinar, deci îi felicit pe colegii din PNL că şi-au păstrat aceeaşi înţelepciune care i-a determinat să îl trimită în Parlament pe domnul Florin Stamatian care este lipit de PSD ca raţa de boboc…

Lipsa de competiţie reală este specifică partidelor din România. Din păcate PNL seamănă perfect cu PSD, ei fac şi afaceri împreună, exact cum spunea şi domnul Cătălin Predoiu. În consecinţă au renunţat de mult timp să mai mimize democraţia internă în sfârşit ne arată ce sunt cu adevărat, nişte feudali. În PNL sunt împărţite , delimitate feudele şi atunci de ce să mai mimăm o competiţie când ea nu există cu adevărat… Aşa că eu apreciez PNL Cluj pentru că sunt sinceri şi transparenţi în lipsa de democraţie din interiorul partidului”, a declarat deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter