Politică

Deputatul Emanuel Ungureanu, posibil candidat la şefia USR

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu ar putea intra în cursa pentru şefia Uniunii. Ungureanu este interesat de un post de vicepreşedinte al partidului, dacă va avea sprijinul organizaţiei din Cluj, dar nu exclude o candidatură chiar pentru funcţia de preşedinte, “de dragul competiţiei”.

„Dacă nu îl contracandidează nimeni pe Nicuşor Dan, este posibil să candidez pentru funcţia de preşedinte, dar numai dacă nu candidează nimeni Nu este normal să avem un singur candidat cum are PSD. Dacă nu vine nimeni cu un spirit combativ care caracterizează  USR atunci voi fi eu nevoit să fac asta, chiar dacă nu am această ambiţie.

Nu este o ţintă pentru mine, doar de dragul competiţiei”, a spus Emanuel Ungureanu.


Deocamdată, pentru funcţia de preşedinte şi a anunţat intenţia de a candida doar Nicuşior Dan, actualul preşedinte al USR.

Întrebat dacă va candida pentru funcţia de lider, actualul Nicuşor Dan a răspuns că va face acest lucru „fără îndoială”.


Totodată, întrebat dacă va fi candidat unic pentru preşedinţia USR, liderul Uniunii a afirmat că nu ştie acest lucru.

„Nu ştiu, o să vedem. Suntem un partid democratic. Filialele s-au constituit într-o oarecare grabă, au venit oameni ulterior care au activat foarte mult în campanie. Am văzut cine a muncit, cine nu. Va fi un rând nou de alegeri şi fiecare filială va decide cine va participa la Congres”, a răspuns Nicuşor Dan.


Recent, Uniunea Salvați România i-a adresat o invitație formală fostului premier Dacian Cioloș. Nicuşor Dan preciza că dacă acesta decide să intre în partid până la Congresul din luna mai care va avea loc la Cluj, va putea candida la orice funcție. La sfârşitul lunii martie, Cioloş declara însă că nu va intra în USR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter