Politică

ALDE i-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin

Liderii ALDE au decis, duminică, să îi retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, co-președintele formațiunii. În consecință, acesta ar putea rămâne fără funcția de vicepremier și ministru al Mediului. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că, luni, o va propune pe Grațiela Gavrilescu pentru funcțiile de ministru al Mediului și vicepremier.

ALDE i-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin ALDE i-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin

Daniel Constantin a denunțat decizia drept una nestatutară și a spus că acum „mingea” este în terenul premierului Sorin Grindeanu și liderului PSD, Liviu Dragnea. 

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Daniel Constantin că a devenit „un cântăreț pe față al sistemului și al binomului”. 


„În timp ce am militat pentru revenirea la normele unui stat autentic, colegul nostru a devenit un cântăreț pe față al sistemului și al binomului și aceasta este este o contradicție majoră între principiile liberalismului și un om care se pretinde liberal. Drumurile noastre s-au despărțit”, a spus președintele Senatului, potrivit digi24.ro.  

Daniel Constantin a declarat că decizia luată, duminică, de colegii săi din partid de a-i retrage sprijinul politic nu are „nicio legătură cu statutul sau cu legalitatea”.  Ministrul a precizat că decizia este nestatutară pentru că retragerea sprijinului politic pentru un co-preşedinte nu se poate face decât în congres.


„Ce s-a întâmplat astăzi, din păcate pentru Tăriceanu nu mai are legătură cu liberalismul. Decizia va fi transmisă domnului președinte Liviu Dragnea și apoi premierului. Mingea este în terenul lor. De ei depinde dacă vor accepta o decizie care nu are legătură cu statutul sau cu legalitatea”, a spus co-președintele ALDE, referitor la posibilitatea de a pierde funcțiile deținute în Guvern. 

Reprezentanții ALDE au votat covârșitor pentru retragerea sprijinului politic lui Daniel Constantin. Au fost 86 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și 6 „abțineri”. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter