Politică

Ce au muncit deputaţii clujeni de la preluarea mandatelor. Liberalii Stamatian şi Moldovan copiază din presă.

De la preluarea mandatelor în Parlamentul României, deputaţii clujeni nu s-au sinchisit prea mult să legifereze, unii dintre ei lăudându-se cu întrebări şi interpelări referitoare la situaţii semnalate nu de ei, ci de presă.

De la stânga la dreapta: Florin Stamatian, Sorin Moldovan, Adrian Oros şi Csoma Botond De la stânga la dreapta: Florin Stamatian, Sorin Moldovan, Adrian Oros şi Csoma Botond

Deputatul liberal Florin Stamatian a adresat o întrebare ministrului de Interne Carmen Dan în care precizează că în urma audienţelor i-au fost aduse la cunoştinţă o serie de probleme ale ISU Cluj, în speţă a SMURD. În întrebare, Stamatian cere ministrului Sănătăţii să îi comunice dacă se are în vedere în acest an alocarea de fonduri pentru reînnoirea parcului auto al ISU Cluj, serviciul SMURD.

Coincidenţă sau nu, iniţiativa lui Stamatian a venit după ce Monitorul de Cluj a scris depre situaţia de la SMURD şi despre faptul că zeci de ambulanţe de la ISU Cluj sunt vechi şi uzate, iar din acest motiv activitatea este îngreunată.


Şi deputatul “paraşutat” Sorin Moldovan (PNL) i-a adresat, luna aceasta, ministrului Sănătăţii Florian Bodog o întrebare şi a cerut explicaţii referitoare la insuficienţa vaccinurilor în cazul mai multor boli, printre care şi rujeola. La fel, coincidenţă sau nu, Monitorul de Cluj a semnalat şi a scris în repetate rânduri, încă din ianuarie despre lipsa vaccinurilor şi a epidemiei de rujeolă.

Din interpelările de pe site-ul Camerei Deputaţilor vedem că Sorin Moldovan este preocupat şi de cutremure, obiectul uneia dintre interpelări - adresate ministrului Educaţiei Pavel Năstase şi ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan- fiind introducerea în programa şcolară a unei materii obligatorii privind măsurile de siguranţă în cazul unor incendii, cutremure sau inundaţii. Interpelarea lui Moldovan vine în condiţiile în care judeţul Cluj a fost ferit, din fericire, atât de cutremure, cât şi de inundaţii dezastruoase.


Deputaţii Csoma Botond (UDMR) şi Adrian Oros (PNL) au avut iniţiative mai ancorate în realitate. Csoma Botond  a cerut explicaţii Ministrului Educaţiei, interpelarea sa având ca obiect desfiinţarea profilului Ştiinţele naturii de la Liceul Teoretic „Brassai Samuel” din Cluj. “Consecinţa pierderii ultimei clase din cadrul filierei teoretice, profil real, specializarea ştiinţele naturii ar fi ca liceul să funcţioneze cu o singura clasă din cadrul filierei tehnologice, profil servicii. Astfel, Liceul Teoretic Brassai ar deveni liceu tehnologic. Efectele acestei transformări ar fi pierderea ciclului primar şi gimnazial care în mod inevitabil ar duce la pierderea statutului juridic şi la desfiinţarea liceului’, spune Csoma Botond.  

O întrebare interesantă a avut şi deputatul PNL de Cluj Adrian Oros al cărei obiect a fost „decizia discutabilă şi discriminatorie” a ISJ Cluj de aprobare în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2017-2018 a unui număr de doar două clase a IX a de liceu din cele trei cerute de conducerea Liceului “Ana Ipătescu” din Gherla. Pentru iniţiativa ISJ Cluj, Oros a cerut explicaţii ministrului Educaţiei Pavel Năstase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter