Politică

Soluţia de consolare a lui Dragnea pentru Dîncu: să fie coordonatorul proiectului România Centenară

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Realitatea tv că fostul vicepremier Vasile Dîncu trebuie să fie coordonatorul proiectului de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, după ce mai multe nume îl dădeau ca membru în noul Guvern.

Vasile Dîncu despre Dragnea: Duşmanul cel mai mare, i-aş dori să reuşească să treacă peste, e beţia puterii

''Sunt mai multe tipuri de duşmani pe care îl are un asemenea proiect. Primul duşman este un duşman interior, ca să zic aşa. Duşmanul cel mai important - şi eu i-aş dori să reuşească să treacă peste asta - să nu îl cuprindă beţia puterii. Asta este un lucru care este banal, dar în momentul în care ai reuşit o asemenea victorie în asemenea condiţii, după ce ai fost singur împotriva tuturor, pentru că a fost diabolizat în mod nedrept de foarte multe ori de mass-media, te poate lua beţia puterii şi să-ţi pierzi capul. Ăsta este cel mai mare pericol'', a spus Dîncu.


''Sunt un om echilibrat şi nu am de gând să folosesc această putere iluzorie în sens rău, ci în sens bun. Nu m-am născut acuma şi nu am aterizat acum într-o funcţie'', a venit reacţia lui Liviu Dragnea prin intermediul unei intervenţii telefonice, el susţinând că nu a urmărit niciodată funcţii.

După ce i-a făcut propunerea de a coordona Centenarul, liderul PSD i-a urat lui Dîncu ''să treacă peste supărări pe care le-am avut şi eu şi pe care le am şi eu''.


Răspunsul lui Dîncu a fost să declare că Dragnea este ''singurul politician care a putut să conceapă la un moment dat un proiect transpartinic''.

Liviu Dragnea: Dîncu să fie coordonatorul proiectului România Centenară 


''Eu cred, sunt absolut convins că unul dintre coordonatorii sau poate coordonatorul principal al acestui proiect trebuie să fie Vasile Dîncu'', a spus Dragnea.

"Mie îmi este foarte greu sa îmi schimb prietenii, pentru că prietenii sunt foarte rari. Din punctul meu de vedere, Vasile Dîncu este un prieten al meu. Uneori a fost cel mai bun prieten al meu.(...) Dacă s-ar fi putut ca eu să fiu prim-ministru, ar fi fost în echipa mea guvernamentală", a afirmat el, potrivit Realitatea Tv, întrebat dacă mai este prieten cu Dîncu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter