Politică

Azi în Parlament. Senatorul Cordoş îi cere lui Cioloş să se implice în problemele felecanilor

Senatorul Alexandru Cordoş a făcut o interpelare la premierul Dacian Cioloş prin care îi cere să ia măsuri urgente pentru remedierea problemelor cu care se confruntă locuitorii comunei Feleacu.

“În urma protestului de duminică, 6 noiembrie al locuitorilor din comuna Feleacu, judeţul Cluj, a întâlnirilor avute cu reprezentanţii comunei şi a petiţiilor sosite la biroul senatorial, a reieşit faptul că nemulţumirile acestora sunt justificate de două aspecte. Unul dintre acesta este încălcarea dreptului de proprietate prin neretrocedarea terenurilor cu livezi, aflate în prezent în administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj-Napoca, asupra cărora locuitorii au drept de posesie.  Iar cel de-al doilea se referă la lucrările de modernizare a drumului european E60, care tranzitează comuna, făcute fără a se îndeplini normele minime de securitatea circulaţiei.  Deşi în repetate rânduri am atras atenţia autorităţilor asupra acestor nereguli, din nefericire, atât acţiunea de punere în posesie a persoanelor îndreptăţite cât şi remedierea deficienţelor constatate la modernizarea părţii carosabile a drumului european E60 din comuna Feleacu au rămas fără rezultate concrete. Vă rog să-mi precizaţi care sunt măsurile urgente care vor fi adoptate pentru remedierea problemelor prezentate în memoriul reprezentanţilor comunei Feleacu”, a susţinut Cordoş.

Peste 300 de persoane din comuna Feleacu, judeţul Cluj, au protestat, duminică, faţă de amplasarea de către CNADNR a unor separatoare de benzi pe DN1E60 care îi împiedică să ajungă la gospodăriile lor şi faţă de neretrocedarea a peste 400 de hectare de livezi aflate în Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter