Politică

Dîncu: În acest moment nu există o competiție între mine și Dacian Cioloș

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că în acest moment, din punctul său de vedere, nu există o competiție între el și premierul Dacian Cioloș, adăugând că nu face parte din proiectul politic al PSD.

"Avem un parteneriat (cu Dacian Cioloș—n.r) pe care le-am pus în practică cu această guvernare, cu rezultatele pe care le-am obținut, un parteneriat pentru dezvoltarea României. (...) Am stabilit la început că vom lucra în parteneriat pentru a asigura stabilitatea guvernului acesta, pentru a face câteva programe pe care le putem face într-un an de zile. (...) Am stabilit, de asemenea, că nu vom face politică până la finalul acestui mandat, că nu ne vom implica în bătălia politică, că nu o să candidăm până la finalul acestui mandat și că la finalul acestui mandat vom stabili ce vom face fiecare în continuare, în funcție de proiectele lui. În principiu, ambii avem proiecte științifice, profesionale, după această perioadă. Nu știm ce ne va oferi viața. În acest moment nu există o competiție între mine și Dacian Cioloș, din punctul meu de vedere", a precizat Dîncu, la Realitatea Tv.

El a spus că nu se plasează pe partea dreaptă, din punct de vedere ideologic, adăugând că nici nu face parte din proiectul politic al PSD, în acest moment.


"Nu aș putea să-mi falsific toată viața mea de intelectual. (...) Poziția mea este de intelectual de stânga. În acest moment nu fac parte, însă, din proiectul politic al PSD, asta am vrut să spun", a arătat Dîncu.

Vicepremierul a arătat că nu a lucrat împreună cu Dacian Cioloș la platforma lansată de acesta, arătând că nu este un document de grup, ci o selecție din proiectele cuprinse în programul de guvernare.


"Nu am lucrat împreună la această platformă. Dacian Cioloș ne-a și explicat de ce. (...) Acolo sunt câteva probleme pe care le-am gândit cu toții împreună. Dacian Cioloș nu-și le-a asumat și nu și le asumă ca fiind originale, de o maximă originalitate. Este vorba de programul nostru guvernamental, unul pe care l-am pus în practică și vroia să arate ceea ce continuă dincolo de terminarea Guvernului, deci proiectele care trebuie continuate. Este un fel de semnal pe care Dacian Cioloș l-a dat. Ne-a explicat, de fapt, că nu a vrut să ne implice pentru a nu fi considerată asta ca un fel de implicare politică (...), atâta timp cât domnia sa era curtat, i se făcea o invitație pentru a intra în politică. Pentru a nu implica întreg Guvernul, a ales ca această platformă să o prezinte din partea noastră, dar să o prezinte în nume personal. Nu am discutat împreună despre această platformă, chiar dacă cele mai multe proiecte sunt proiectele noastre comune la care am lucrat de la începutul Guvernului cu Dacian Cioloș, cu ceilalți miniștri. Acum însă nu a fost un document de grup, ci un document asumat personal, o selecție pe care a făcut-o domnia sa din proiectele noastre", a explicat Dîncu.

abonare newsletter