Politică

Elena Udrea poate fi urmărită penal

Fostul ministru Elena Udrea poate fi urmărită penal, a decis marţi Camera Deputaţilor prin vot secret cu bile. "(Avizul pozitiv-n.r.) a fost votat cu 14 voturi pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri", a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Ciprian Nica.

DNA a cerut, miercuri, aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale", se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.


Deputatul Elena Udrea le-a spus deputaţilor marţi că ar face un bine dacă ar vota cererea DNA de urmărire penală pe numele său, spunându-le totodată colegilor că actualul Parlament ''este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989''.

''Iată-mă că sunt pentru a patra oară în ultimul an şi jumătate în faţa dumneavoastră (…) Eu mă întreb dacă nu v-aţi plictisit sau dacă nu vă era dor de mine. Personal, mă simt ca într-un moment de stand-up comedy sau de stand-up tragi-comedy. Am toate motivele să solicit la Cartea recordurilor să se înregistreze acest caz. N-a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cerereri de arestare preventivă, de reţinere, de urmărire penală şi totul într-un an şi jumătate. Doar pentru mine aţi fost obligaţi să votaţi de 16 ori şi astăzi veţi mai vota încă o dată'', le-a spus Elena Udrea colegilor deputaţi.


Fostul ministru a susţinut în faţa deputaţilor că este o victimă a ''sistemului'', iar ei îi este fabricat câte un dosar ''ori de câte ori sistemul are o problemă pe care vrea să o muşamalizeze''.

''Tot ce mi se întâmplă nu are legătură cu justiţia sau cu ideea de dreptate. Sunt încercări de a mi se închide gura şi de discreditare. Sunt parte din planul sistemului de a vă inocula teama, spaima în rândul clasei politice, de a vă face să tremuraţi în bănci şi de a executa astfel prin intermediul vostru un plan de manipulare uriaş în vederea acaparării toale a puterii'', a mai susţinut Udrea de la tribuna Camerei Deputaţilor.


Ea le-a spus colegilor că i-ar face un bine dacă ar vota pentru începerea urmăririi penale deoarece, în caz contrar, ''acest moment de astăzi va fi folosit de sistem'' pentru a argumenta cum vrea să se întoarcă în Parlament pentru a beneficia de imunitate.

Etichete: DNA elena udrea
Ultimele Stiri
abonare newsletter