Politică

Cioloș: Nu o să candidez. Eu nu am înțeles că preşedintele mi-a cerut să candidez

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că nu o să candideze la alegerile parlamentare.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Slatina, referitor la sugestia preşedintelui Klaus Iohannis privind implicarea sa în politică în perspectiva alegerilor parlamentare, că nu va candida şi că, din câte a înţeles, preşedintele nici nu i-a cerut să facă acest lucru.

"Eu nu o să candidez şi eu nu am înţeles din ceea ce a spus că domnul preşedinte mi-a cerut să candidez", a comentat sec Cioloş, la solicitarea ziariştilor de a preciza dacă va rămâne independent sau va candida la alegeri, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că ar trebui să-şi exprime preferinţa pentru un partid.


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. "Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare", a declarat preşedintele.


Klaus Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter