Politică

ALEGERI LOCALE 2016 Vasile Dîncu: Astăzi nu vor fi rezultate spectaculoase, nu vor dispărea toţi dinozaurii politici

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că aceste alegeri locale sunt importante pentru România în general şi că de la aceste alegeri începe schimbarea în ţară.

“Cred că aceste alegeri locale liniştite nu sunt neapărat despre localităţile din România, ci sunt despre România în general, despre schimbarea României. A fost cea mai liniştită campanie din istoria României, de 25 de ani, istoria postrevoluţionară. Cred că este un semn că oamenii ştiu să respecte regulile, că românii sunt mai disciplinaţi de multe ori decât demnitarii lor, decât clasa politică. Este o învăţătură pentru noi să constituim împreună şi în continuare reguli. Înseamnă să constituim reguli de transparenţă, reguli prin care politicienii şi cei care vor fi aleşi astăzi şi la toamnă să respecte integritatea, reguli prin care pe oameni să-i aducem mai des să hotărască despre destinul localităţilor lor, să vedem în ce măsură referendumul poate funcţiona şi mai des, atunci când este vorba de probleme locale importante. Cred că este important să nu mai stăm fără nici un proiect, cu mâna întinsă Europei sau altor organisme internaţionale să ne ofere ceea ce nu ne putem oferi noi singuri. Trebuie să lucrăm la proiectul nostru în acest moment şi cred că acesta este un lucru bun”, a spus Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, chiar dacă schimbarea nu se va produce imediat, procesul este ireversibil.


„M-am bucurat că am văzut pe buletinele de vot sigle noi sau candidaţi independenţi. Poate că nu se va face la aceste alegeri schimbarea, poate că nu se va schimba clasa politică la toamnă, dar, cu siguranţă, va fi o schimbare foarte repede. Peste patru ani cel mai târziu vom vedea sigle noi, vom vedea oameni noi şi cred că aceasta este calea schimbării. Totul este ca aceste partide noi, aceşti candidaţi independenţi noi să fie consecvenţi cu propriul lor proiect, să nu uite, după ce au pierdut unii dintre ei alegerile astăzi, să nu uite ceea ce au visat în campanie şi să meargă mai departe şi să trăiască conform principiilor lor, principii noi, principiile unei alte lumi. Cred că schimbarea începe astăzi şi de aceea cred că astăzi nu vor fi rezultate spectaculoase probabil, nu vor fi dispărut toţi dinozaurii politici, dar este primul semn că în consilii locale, în posturi de viceprimari, de consilieri locali vor fi partide noi, vor fi tineri, vor fi oameni care n-au mai făcut politică. (...) Sunt foarte optimist cu privire la ceea ce se va întâmpla în viitor în România, chiar dacă multă lume se plânge de faptul că nu mai există mari dezbateri în campanie, că parcă nu mai este bătălie politică”, a menţionat vicepremierul.

El s-a referit şi la viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca, despre care a spus că trebuie să asculte vocea oraşului şi să nu încurce dezvoltarea acestuia.


„Viitorul primar al Clujului ar trebui să asculte vocea oraşului, să asculte inima oraşului, ca să zicem aşa, să nu încurce oraşul să trăiască, să nu încurce oraşul să se dezvolte. Ar fi o foarte bună idee dacă s-ar discuta în noul consiliu local, poate şi în cel judeţean, o strategie de dezvoltare a oraşului, pe marile trenduri care au venit oarecum spontan. Ideea de a avea servicii de spectacol, să zicem. Suntem un oraş al festivalurilor, dar nu avem infrastructură, nu avem hoteluri de care să poată să se bucure decent, să spunem, Sophia Loren, atunci când vine. Nu avem încă infrastructură de spectacol, nu avem destule săli, deşi vin sute de milioane de euro într-un an din aceste fluxuri. Trebuie să dezvoltăm ceea ce a construit viaţa, să sprijinim, de exemplu, valul de informaticieni şi de creativitate informatică. Nu trebuie să facă foarte multe lucruri viitorul primar al Clujului, ci să nu încurce foarte tare, să lase fluxurile să se dezvolte şi să le sprijine dacă poate”, a mai spus Vasile Dîncu.

Vicepremierul Dîncu a votat la secţia de votare nr. 113 amenajată în incinta Liceului Energetic din cartierul Gheorgheni, alături de soţia sa.

abonare newsletter