Politică

(PE) Liviu Alexa: „Voi fi primarul care nu va sta în birou”

Candidatul la Primăria Cluj-Napoca din partea Mișcării Liberale Liviu Alexa consideră că este esențială comunicarea dintre administrația publică locală și cetățeni. Lipsa acesteia este motivul pentru care oamenii nu mai cred în prezent în administrație și în politică.

După ce în această campanie electorală a luat orașul la picior, Liviu Alexa afirmă că la alegerile de duminică se duce cu gândul de a schimba lucrurile.

„Campania electorală pentru mine a început anul trecut. A fost dorința mea să încep din timp și a fost semnul meu de respect pentru clujeni pentru ca ei să mă cunoască, să mă vadă, să îmi știe proiectele. Nu este ușor să îți dedici zilnic câteva ore pentru asta, să fii concentrat la problemele oamenilor, să faci muncă de teren, strategie. A fost o experiență foarte bună și deși eram un ziarist care știa problemele Clujului, cu siguranță mai mult ca alți cetățeni, acum cunosc cu adevărat și mai multe probleme ale clujenilor. Am avut ocazia să iau la picior toate ungherele orașului.


Duminică, mă duc cu gândul să votez pentru schimbare, pentru echipa mea de la Consiliul Local și Consiliul Județean și sper ca acest gând de schimbare să fie în mințile cât mai multor clujeni. Mă duc cu mândrie și cred că nu m-am făcut de rușine, nici eu nici echipa mea, cu toată munca pe care am depus-o până acuma”, spune Alexa.

Liviu Alexa își dorește schimbare în administrația locală și crede că împreună cu echipa sa acest lucru este posibil. Politicienii actuali îi țin pe clujeni în întuneric, atrage atenția Alexa.


“Am descoperit un oraș care stagnează care nu evoluează, foarte multe cartiere pe care administrația actuală le ignoră, oameni ținuți în întuneric din punct de vedere informațional și care nu cunosc ce se întâmplă în oraș sau care sunt proiectele de viitor ale orașului. Politicienii actuali nu comunică cu oamenii, nu vor ca ei să știe ce se întâmplă, ci vor să-i țină în întunerc în mod abuziv, oamenii nu sunt consultații vizavi de viitorul Clujului. Cred că se poate face mult mai bine, pentru că e o mare nevoie de un proiect și o viziune mai clară pentru a face lucrurile mai bune pentru cetățeni”, spune Alexa.  

Liviu Alexa mai susține că dialogul între cetățeni și administrație este esențial, însă din păcate, din lipsă de bun simț, consilierii uită de cetățeni după ce sunt votați.


„Cred că e esențială comunicarea dintre administrația publică și cetățeni, este și motivul pentru care oamenii nu mai cred în acest moment în administrație și politică. Este o ruptură, nu mai este dialog de foarte mult timp, iar în cartiere oamenii nu înțeleg pur și simplu pentru că nu știu de ce e important un Consiliu Local sau nu știu că e important pentru că consilierii locali, în lipsa lor de bun simț nu mai merg prin cartiere. După ce sunt aleși nu mai trec pe la ușile lor timp de patru ani și asta îmi propun eu să schimb împreună cu echipa mea, să fim o prezență constantă în viața lor. Dacă voi câștiga Primăria, voi fi un primar care nu va sta în birou, pe asta o promit, cred că e singura promisiune pe care o fac în această campanie”, mai spune Liviu Alexa.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter