Politică

Deputaţii vor fi în vacanţă electorală până pe 7 iunie. Să venim aici, să facem cheltuieli inutile?

După senatori și deputații intră în vacanță electorală. Aleșii din Camera Deputaților vor lucra în teritoriu până pe 7 iunie, potrivit unei decizii a Biroului Permanent.

"Prima întâlnire a Biroului Permanent va fi pe 7 iunie. (...) Parlamentarii vor lucra în teritoriu mai abitir ca până acum. (...) De ce să ne furăm căciula să spunem că venim aici, să facem cheltuieli inutile atâta timp cât aţi văzut că nu am avut cvorum nici măcar astăzi", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

La rândul lor, senatorii sunt deja în vacanţă de o săptămână.


Conducerea Senatului a decis lunea trecută ca senatorii să aibă în acestă săptămână activitate exclusiv în teritoriu, preşedintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu, neexcluzând varianta ca aceştia să vină la Bucureşti abia după alegerile locale.

El a mai spus că, dacă se va impune, va convoca o şedinţă a Biroului Permanent, însă cea privind solicitarea DNA în cazul lui Titus Corlăţean de marţi a fost suspendată din lipsă de cvorum.


Întrebat dacă senatorii vor mai veni la serviciu până la alegerile locale, care vor avea loc la 5 iunie, Tăriceanu a spus: "O să vedem pe măsură ce înaintăm. Dacă sunt chestiuni foarte urgente o să convocăm".

Ultimele Stiri
abonare newsletter