Politică

Zgonea, „executat” de PSD, pentru că a cerut demisia „penalului” Dragnea

Delictul de opinie se pedepșește aspru în PSD. Partidul Social Democrat a decis, miercuri, ca Valeriu Zgonea să fie exclus din formaţiune. Social democrații clujeni au pus și ei umărul la excluderea lui Zgonea din partid.

bn.24.ro bn.24.ro

Decizia excluderii lui Zgonea a fost luată în unanimitate de voturi în Comitetul Executiv Naţional al partidului și înclusiv PSD-iștii clujeni au susținut-o. Excluderea lui Zgonea a venit după ce acesta a îndrăznit să ceară demisia lui Liviu Dragnea, președintele partidului, pentru că a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

Fără declarații în gura mare, în perioada alegerilor

Președintele PSD Cluj spune că partidul a decis ca mai ales în perioada alegerilor toată lumea  să se exprime în interiorul partidului, nu în public.


„Lucrurile sunt simple: în interiorul partidului s-a stabilit că în această perioadă mai ales, în perioada alegerilor, toată lumea spune ce are de spus în interiorul partidului. Comitetul executiv a stabilit că trebuie aplicată o sancțiune. S-a votat în unanimitate,, noi am susținut excluderea”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.  

I-au închis gura de tot

Mai mult, ca să îi închidă gura de tot, Valeriu Zgonea nu a mai primit dreptul de a contesta decizia colegilor săi."E o zi foarte importantă pentru viaţa mea. Sunt de peste 20 de ani în acest partid. Am asistat la o decizie profund nedeapta. Mi-am amintit de inchiziţie", a declarat Zgonea după anunţul deciziei.


"Delictul de opinie se pedepseşte cum aţi văzut azi. Eu rămân ataşat valorilor social-democrate. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat nici inima de social-democrat. Am exprimat o opinie că liderii partidului nu trebuie să transfere povara problemelor lor asupra candidaţilor din aceste zile”, a completat acesta.

Condamnarea lui Dragnea a dus la excluderea lui Zgonea

Tensiunile în PSD au început săptămâna trecută, după condamnarea definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare a preşedintelui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul. Iniţial s-a anunţat că Valeriu Zgonea i-ar fi cerut demisia lui Dragnea şi a ameninţat chiar el că pleacă. Şeful PSD a spus, apoi, că nu renunţa la conducerea partidului, în ciuda condamnării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter