Politică

Partidul M10 cere o impozitare “corectă, nediscriminatorie și unică” a clădirilor și terenurilor

Reprezentanții Partidului M10 Cluj atrag atenția asupra creșterii “aberante și nejustificate” a impozitelor pe clădiri și terenuri.

“Partidul M10 cere o impozitare corectă, nediscriminatorie și unică a clădirilor și terenurilor.

De asemenea, cerem guvernului Cioloș modificarea actualului Cod Fiscal în zona impozitării imobilelor, unde actualul act normativ înlocuiește o nedreptate prin alta și mai mare!


Se înlocuiește discriminarea între impozitele pe locuințele populației și cele pe imobilele aparținând firmelor cu o discriminare mult mai gravă și extinsă între impozitele datorate de către cetățeni pe locuințele date în chirie ca spațiu locativ și cele date în chirie ca spațiu productiv, comercial, sau sediu de firmă. Casa care muncește trebuie impozitată la fel cu cea care doarme, nu de 10 sau 20 de ori mai mult! Cum va fi stimulat micul întreprinzător să-și pornească o afacere în casa în care doarme? Știind din start ca va plăti un impozit majorat de 10-20 ori?”, spune Adela Mîrza, vicepreședinte M10 Cluj.  

Dublarea impozitelor pe locuințele rezidențiale este și aceasta un abuz, atâta vreme cât cheltuielile publice sunt scăpate de sub control, mai spun reprezentanții M10 Cluj.


“Observând mărirea nejustificată a sinecurilor parlamentarilor, ne întrebam dacă acest abuz asupra populației și a firmelor nu a fost făcut tocmai pentru a se strânge la buget fondurile necesare finanțării acestui dezmăț parlamentar?”, mai spun aceștia.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter