Politică

Cioloş către primarii de comune: Să reducem la maxim alocările din Fondul de rezervă al Guvernului

Premierul Dacian Cioloş le-a transmis luni primarilor de comune din România că vrea reducerea alocărilor din Fondul de rezervă al Executivului, transmiţându-le totodată că ar fi bine să fie analizată trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piaţă a imobilelor, nu pe amplasare.

Şeful Executivului a anunţat că va propune anumite soluţii care să atenueze fenomenele negative care au fost semnalate la nivelul administraţiei locale. ''Soluţiile pe care le vom propune trebuie foarte bine fundamentate, cu diferite alternative care să fie discutate public în mod serios şi responsabil, dincolo de interese electorale sau interese pe termen scurt şi trebuie să fie bazate pe informaţii corecte şi detaliate'', a declarat Dacian Cioloş.

El a precizat că autorităţile publice locale trebuie să fie preocupate de atragerea unor investiţii directe în comunităţile locale, crearea de noi locuri de muncă şi implicit surse suplimentare la bugetele locale, îmbunătăţirea colectării taxelor şi impozitelor locale, eliminarea evaziunii fiscale la nivel local, regândirea sistemului de impozite şi taxe locale, mai ales a impozitului pe proprietate.


"Poate analizăm trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piaţă a imobilelor şi nu pe baza amplasării lor", a spus primul-ministru.

În finalul discursului său, premierul a amintit că urmează un an electoral, ceea ce aduce o formă de presiunie suplimentară asupra administraţiei publice locale. Ţinând cont de realităţile politico-economice ale României, premierul s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte posibilitatea de creştere a alocaţiilor bugetare în următorii doi ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter