Politică

Deputatul clujean Radu Zlati vrea prezervative în școli

Deputatul PNL de Cluj Radu Zlati susţine nevoia distribuirii gratuite de prezervative, săpun şi şampon în şcoli, ca metoda de promovare a unei vieţi sănătoase.

sursa foto ziuanes.ro

Zlati a făcut această afirmaţie în contextul unei dezbaterii privind legea prevenţiei, organizată de PNL. El a subiliniat că, mai ales în mediul rural, copiii trebuie să beneficieze de săpun, având în vedere că România este ţara cu cel mai mic consum de săpun pe cap de locuitor.

"M-aş bucura că nicio şcoală să nu îşi ia avizul sanitar dacă nu are la toaleta şcolii dispensor de săpun lichid. Unele nu au deloc toaletă cu apă curentă. (...) M-aş bucura să nu existe şcoală (...) care să nu ai aibă nişte distribuitoare gratuite - şi mă refer la trei lucruri - prezervative, săpunuri mici ca la hotel şi şampoane, pernuţe de şampon. Dacă vrem să facem educaţie, nu o facem doar în vorbe", a afirmat deputatul PNL, citat de stiripesurse.ro.


El a spus că, mai ales în mediul rural, copiii trebuie să beneficieze de săpun, având în vedere că România este ţara cu cel mai mic consum de săpun pe cap de locuitor.

Zlati a adăugat că, în prezent, în planul cadru pentru gimnaziu nu este nicio oră de educaţie sanitară.


"Acum se discută planul cadru pentru gimnaziu şi nu este vorba acolo de nicio oră de educaţie sanitară, în schimb sunt patru ore mari şi late - câte una pentru clasele cinci, şase, şapte şi opt - pentru educaţie multiculturală, de pildă, sau pentru drepturile copiilor. M-aş bucura să fie păstrată ora de dirigenţie, pentru că în varianta agreată de Ministerul Educaţiei nu mai există şi să ne asigurăm noi, cei cu atribuţii în domeniu, că în cadrul acelor ore se alocă şi ore de educaţia sanitară", a conchis Zlati.

Ultimele Stiri
abonare newsletter