Politică

Coaliţia USL a reînviat în Parlament

Deputaţii au făcut iar scut pentru un parlamentar PSD. Plenul Camerei Deputaților a respins cererea DNA pentru încuviințarea arestării deputatului Mădălin Voicu. S-au înregistrat 103 de voturi pentru și 158 împotrivă. Votul în plen a fost secret cu bile.

Luni, Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cererile DNA de reținere și arestare preventivă în cazul lui Voicu.

Mădălin Voicu a refuzat să comenteze votul favorabil pe care l-a primit din partea Camerei Deputaţilor.


"Nu vreau să comentez. Vă rog să mă înţelegeţi. Nu voi mai vorbi despre justiţie în public", a spus Voicu.

Săptămâna trecută, DNA a emis un comunicat în care a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea urmăririi penale şi arestării lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru mai multe acuzaţii, într-un dosar privind spălarea de bani în două proiecte europene, desfăşurate de Partida Romilor, formaţiune condusă de Păun, preşedinte de onoare fiind Mădălin Voicu.


Procurorii notează că statul român a fost prejudiciat de cei doi, prin proiectele derulate, cu suma de 27 de milioane de lei (13.327.971 lei din bugetul Fondului Social European și 1.538.529 lei din bugetul național). Astfel, Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor, toate în formă continuată, în timp ce Păun este acuzat de săvârşirea a 7 infracţiuni, printre care: spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă sau schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter