Politică

Candidați traseiști sau certați cu legea, pe listele PSD și PNL la locale

Alegerile locale din acest an aduc în fața electoratului câțiva candidați cu probleme. Pe listele anunțate în ultima săptămână de PNL și PSD figurează nu doar candidați veșnici, care vor intra în cursa pentru primării pentru al treilea sau al patrulea mandat, ci și candidați cu o imagine șifonată, aflați la un moment dat în vizorul ANI sau cei care au migrat de la alte partide, folosindu-se de ordonanța lui Dragnea.

Primarul din Sânmartin și primarul din Bobâlna candidează pentru un nou mandat Primarul din Sânmartin și primarul din Bobâlna candidează pentru un nou mandat

Un primar PNL care mai vrea un mandat  este “certat cu legea”, mai exact primarul de la Râșca- Ioan Morar. Primarul de la Baciu, social democratul Ioan Florin Mureșan s-a aflat în vizorul ANI.

Ioan Morar, primarul comunei Râșca a fost condamnat în noiembrie anul trecut de Judecătoria Huedin la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Sentința nu a fost însă definitivă, putând fi atacată.


Anul trecut, ANI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către primarul comunei Baciu, Ioan-Florin Mureşan (PSD), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003. Acesta a atacat însă decizia ANI la Curtea de Apel.

Horea Șulea, candidatul PNL la Florești, s-a aflat la rândul său, în vizorul ANI, care l-a acuzat de conflict de interese, pentru că și-a angajat cumnata la Primărie. Acum, acesta se judecă pe fond cu ANI, după ce a atacat raportul Agenției.  


PSD merge la aceste alegeri și cu câțiva traseiști. În judeţul Cluj, trei primari au plecat de la PNL la PSD, profitând de ordonanța lui Dragnea privind migrația, iar acum mai vor un mandat la primărie. Primul care a plecat la PSD a fost primarul din Sânmartin, Ioan Fârtan, urmat de primarii localităților Bobâlna- Augustin Mureşan și Jichişu de Jos- Ioan Moncea. Toți trei vor candida pentru încă un mandat, la alegerile din 5 iunie.

abonare newsletter