Politică

Iohannis: „Cetățenii își doresc lucruri simple de la politicieni: să se țină de cuvânt și să respecte legea”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în discursul susținut în debutul manifestării de la Iași, că românii își doresc lucruri simple de la clasa politică, anume să se țină de cuvânt și să respecte legea, iar în anul electoral 2016 partidele politice au ocazia să arate că au înțeles acest lucru.

El a spus că în 2016 clasa politică are prilejul de a se reconecta la încrederea cetățenilor, punându-și puterea și priceperea în slujba interesului public.

„2016 este un an electoral. Urmează perioada în care clasa politică are șansa de a se reconecta la așteptările cetățenilor, de a reconstrui încrederea știrbită în timp și de a asuma responsabilități. Cred că cetățenii noștri își doresc lucruri simple de la politicieni: să se țină de cuvânt, să-și pună puterea și priceperea în slujba interesului public și să respecte legile. Partidele au obligația să probeze că au înțeles aceste lucruri prin modul de conduită, prin oamenii pe care îi vor propune în competițiile politice și prin acțiunile lor din acest an”, a declarat Iohannis.


Șeful statului a subliniat că toți cei „care se vor antrena în bătăliile electorale trebuie să își amintească, dincolo de culoarea politică și interese, că avem același obiectiv: binele oamenilor pe care îi reprezentăm”.

abonare newsletter