Politică

Cât de înstăriți sunt consilierii județeni clujeni (II)

Alegerile locale din acest an vor aduce și readuce în prim plan o mulțime de politicieni clujeni care pentru a obține un loc în administrația locală și județeană vor fi prezenți foarte des în spațiul public. Monitorul de Cluj își propune să prezinte, într-o serie, ce averi au strâns aceștia și ce afaceri “învârt”, astfel încât să știți exact cine vă va reprezenta în Consiliul Județean încă patru ani, din vară încolo.

Dacă cei cinci consilieri prezentați săptămâna trecută erau “colecționari” de case și mașini, ceilalți consilieri social democrați nu sunt neapărat la fel de înstăriți, dar au și ei averi considerabile.

Unii nu strâng averi

Consilierul PSD Laurențiu Oprea este cel mai puțin instărit dintre consilierii județeni clujeni PSD. Potrivit declarației sale de avere, anul trecut a avut un autoturism și o motocicletă pe care tot anul trecut le-a înstrăinat. Consilierul social democrat are un teren.


De la Consiliul Județean a încasat anul trecut aproximativ 11.000 de lei.

Consilierul Dan Canta are 3 terenuri și o casă, are trei conturi curente de aproximativ 100.000 de le, dar și un credit. De la Consiliul Județean Cluj a obținut aproximativ 17.000 lei, iar de la Compania de Apă Someș Tisa a obținut în calitate de director aproximativ 80.000 lei.


Vasile Sălătioan are patru terenuri, o casă și un apartament. De asemenea, el are bijuterii și obiecte de artă în valoare de 12.000 de euro/. La rândul său, are în conturi în jur de 16.000 lei, dar și împrumuturi acordate și acțiuni la bănci. De la Consiliul Județean a obținut aproximatic 9.000 lei, iar de la Perfect Instal și de la Asy Exim a obținut, de asemeena, aproximativ 15.000 lei.

Consilierul Ioan Bota are un teren, o casă un autoturism, dar și un credit. De la Consiliul Județean Cluj a obținut aproximativ 9.000 lei, iar de la Clubul Copiilor, în calitate de profesor a obținut 34.000 lei.


Nici independenții nu se plâng

În Consiliul Județean, clujenii sunt reprezentați și de un independent, Andreea Morar, fostă democrat liberală.

Consilierul județean independent Andreea Morar are un apartament, o mașină, dar și un credit. A obținut de la Banca Țiriac un salariu de aproximativ 4.000 lei, iar de la Consiliul Județean aproximativ 10.000 lei.


Consilierul PMP Rareș Rusu are un apartament, un teren, o casă, un autoturism și o motocicletă. În calitate de consilier juridic la Transferoviar a obținut aproximativ 13.000 lei, iar de la Consiliul Județean a obținut aproximativ 9.000 lei.

Eugen Druță (fost PC) are șapte terenuri, trei apartamente, o casă, două spații comerciale și patru mașini. De la Consiliul Județean a obținut aproximativ 8.000 lei, iar de la Electrica SA Furnizare București a obținut aproximativ 50.000 lei.

abonare newsletter