Politică

Dacian Cioloș: „La sfârșitul acestei săptămâni intenționez să prezint lista miniștrilor”

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat, joi seara, după o întâlnire cu parlamentarii PND, că nu intenţionează să schimbe structura Guvernului, iar pentru fiecare proiect major în parte vor fi purtate negocieri, astfel încât să fie formată o majoritate în Parlament.

„Am avut o discuţie cu partidele ca să le prezint priorităţile pe care le avem în vedere. Priorităţile mari, pentru că nu o să intrăm în detalii în programul de guvernare şi, pe de altă parte, am vrut să văd care sunt sensibilităţile partidelor politice, fiind conştient în acelaşi timp că nu o să putem include toate lucrurile precis în programul de guvernare. Eu lucrez acum în paralel pe programul de guvernare şi pe indentificarea viitorilor miniştri, deci evident că va trebui să las timp miniştrilor după ce-şi preiau portofoliile să vadă ce se poate face”, a spus Cioloş, potrivit Mediafax.

Premierul desemnat a afirmat că este conştient de faptul că un Guvern de tehnocraţi va trebui să negocieze fiecare măsură în parte în Parlament. „Sunt conştient, fiind un Guvern de tehnocraţi, că dincolo de votul de învestitură, majorităţile se vor constitui în Parlament şi vor trebui negociate pentru fiecare proiect major în parte. Asta va presupune un dialog intens cu partidele politice”, a spus acesta.


Întrebat dacă are de gând să modifice structura Guvernului, Dacian Cioloş a spus că va păstra actuala formă.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a scris, joi, pe Facebook, că lucrează la „o echipă solidă”, procesul de selectare a miniştrilor este încă în desfăşurare, iar lista miniştrilor va fi prezentată la sfârşitul acestei săptămâni, mulţumind pentru „sutele de mesaje de susţinere”. În cursul zilei de joi, el s-a întâlnit cu Traian Băsescu, liderul MP, şi cu Mircea Geoană, preşedintele PSRO, şi cu deputatul Daniel Fenechiu, liderul PND.


Miercuri, el a avut consultări cu PNL,UDMR, PSD şi minorităţile naţionale, altele decât cea maghiară. Cioloş nu a făcut declaraţii după întrevederile pe care le-a avut cu liderii partidelor parlametanare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter