Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Dan Tarcea, consilierul care "colecționează" terenuri

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluți stâlpul. Cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii în ochii clujenilor. În seria pe care o realizeazăm, urmează liberalul Dan Tarcea.

Dan Tarcea face parte din tabăra vechiului PNL fiind și președinte al liberalilor de la municipiu. Consilierul nu are un raport de activitate foarte bogat, remarcându-se mai degrabă prin interevenții decât prin inițiative și proiecte.

Are 14 terenuri

Tarcea a “chiulit” de la câteva ședințe de consiliu local, a fost inițiator și coinițiator a 9 proiecte, a formulat amendamente și a avut 30 de intervenții în forul local. De asemenea, Tarcea se laudă în raport că a acordat audiențe și a participat la ședințele consiliilor de administrație din care face parte ale școlilor și grădinițelor.


Dacă nu se poate lăuda cu activitatea în forul local, se poate lăuda în schimb cu averea pe care a strâns-o. Liberalul are 14 terenuri agricole și intravilane, un apartament, o casă de locuit și o casă de vacanță. De asemenea, el are 3 mașini, bijuterii și ceasuri în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Tarcea are bani în conturi, dar și credite la banci. De la RONIV SRL a obținut aproximativ 90.000 de lei, din dividende de la aceeași firmă a obținut 546.775 lei, iar de la Consiliul Local a obținut aproximativ 7.000 de lei.

Instalat în funcție în locul lui Petran

Tarcea deține și o funcție de conducere în partid. După scandalul de corupție de la Consiliul Județean în care au fost implicați Horea Uioreanu și Ioan Petran conducerea PNL Cluj-Napoca a fost dizolvată. Prin decizia luată, consilierul judeţean Ioan Petran a fost înlăturat de la conducerea organizaţiei municipale, în locul său fiind numit consilierul local Dan Tarcea.


Pariul cu Emil Boc

Tarcea a rămas în mintea clujenilor drept consilierul care a pus un pariu cu Emil Boc. El a fost unul dintre liberalii care în urmă cu un an au lansat o provocare pentru primarul Emil Boc, prezentând mai multe  proiecte preluate din bugetul local pe 2014 și spunând că edilul nu le va putea realiza deşi sunt de un real interes pentru clujeni. Se pare însă că i-a luat atunci gura pe dinainte pe toți cei care au pus pariul, pentru că unele proiecte s-au realizat, iar între timp au ajuns cu toții în aceeași mare familie PNL. 

“Noi ne dorim să pierdem aceste pariuri cu Emil Boc, iar dacă se realizează 9 dintre ele, vom spune: da am pierdut, şi vom avea puterea să recunoaştem acest lucru”, declara atunci liberalul Dan Tarcea.


Ce spun clujenii

“Parcă l-am mai văzut, dar nu știu de unde să îl iau. Nu cred că știu cine este. Este liberal? Politicienii din Cluj sunt cam invizibili, într-adevăr, nu auzim de ei numai când ne fac de râs și apar la televizor în vreun scandal de corupție. Înafară de Boc, nu știu politicieni”.  (Mihaela  Popa)

“Nu știu cu ce se ocupă consilierii locali, cred că împart banii. Nu-i prea vedem, numai în campaniile electorale. Nu știu cine este domnul”.  (Bogdan M.)

Etichete: dan tarcea
Ultimele Stiri
abonare newsletter