Politică

Iohannis, după trimiterea în judecată a lui Ponta: Imaginea României are foarte mult de suferit. Soluţia, cea propusă de mine în iunie

Preşedintele Iohannis a declarat, joi, după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că "imaginea României are foarte mult de suferit", iar, din punctul lui de vedere, soluţia la această problemă ar fi cea pe care a propus-o şi în iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

"Situaţia, după părerea mea, este din ce în ce mai problematică pentru prim-ministru, este din ce în ce mai problematică pentru Guvern şi pentru PSD. Dar trebuie să recunoaştem că imaginea României are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper să se analizeze situaţia cu toată răspunderea şi cei care pot veni cu soluţii să vină cu soluţii", a declarat preşedintele.

Iohannis a arătat că susţine în continuare soluţia despre care a vorbit în iunie, el solicitând atunci premieurlui demisia.


"Părerea mea nu s-a schimbat. Soluţia cea mai simplă ar fi, cu siguranţă, cea pe care am propus-o şi în iunie", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în 5 iunie, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.


Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter