Politică

Premierul Victor Ponta, la DNA

Premierul Victor Ponta a fost la DNA, marţi, pentru a depune documente în dosarul "Turceni - Rovinari", în care este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Victor Ponta a ieşit din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după aproximativ cinci minute, după ce procurorul de caz i-a spus că nu îl poate primi, întrucât nu fusese citat, ci s-a prezentat din proprie iniţiativă. Premierul a lăsat la registratură mai multe documente, în dosarul "Turceni-Rovinari".

"Am vrut eu să depun (la dosar, n.r.) decizia Curţii Europene de Justiţie din 3 septembrie, care explică ce se întâmplă cu contractele de prestări de servicii. Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că nu am făcut, Curtea Europeană de Justiţie ne-a zis să ne vedem de treabă amândoi, pentru că, atât timp cât s-au plătit taxele, e în regulă. Din punctul de vedere al Curţii Europene de Justiţie, care e obligatoriu, sigur, pentru toate ţările Uniunii Europene, nu avem un caz aici", a spus premierul Victor Ponta, la ieşirea de la DNA.


Întrebat dacă a reuşit să vorbească şi cu procurorul de caz, Ponta a răspuns că acesta nu a avut timp să-l primească acum.

"Probabil că va studia documentul şi, după ce îl studiază, mă cheamă", a precizat Ponta.


El a adăugat că nu a primit încă niciun răspuns la cererile sale.

Ponta a mai afirmat că, din punctul său de vedere, ar trebui să se aplice decizia Curţii Europene, dacă suntem membri ai UE.


Întrebat de ce a venit personal să depună actele şi nu şi-a trimis avocatul, el a spus că spera să discute cu procurorul, să-i explice, dar, pentru că magistratul nu a avut timp, va veni cu altă ocazie.

Premierul Victor Ponta a fost şi în 3 septembrie la DNA, pentru a fi audiat.

Etichete: DNA victor ponta
Ultimele Stiri
abonare newsletter