Politică

Cum politizează PSD începerea noului an școlar

PSD-idiștii clujeni nu ratează nicio ocazie să politizeze un eveniment, deși mai este un an până la alegerile locale și parlamentare.

Pentru că luni a început școala, social democrații clujeni s-au gândit că ar fi bine să le amintească clujenilor câte investiții au făcut ei în educația românească, astfel că au trimis un comunicat de presă pompos, care ne aduce aminte de discursul lui Ceaușescu.

În mesajul transmis la început de an școlar, social democrații s-au lăudat cu investițiile făcute de Guvernul Ponta în ultimul an, în sistemul educațional românesc și au subliniat câte microbuze școlare au fost trimise în localitățile clujene pentru elevi.


“Clopoțelul a sunat azi pentru prima oară pe holurile școlilor din județul Cluj, anunțând deschiderea noului an școlar, o zi așteptată atât de copii cât și de părinți. În ultimul an, Guvernul României a alocat fonduri necesare investițiilor în infrastructura școlară din Cluj și a continuat susținerea directă învățământului clujean, cu 30 de microbuze în 2015, după cele 21 de microbuze repartizate anterior”, se arată în comunicatul PSD. 

Nu în ultimul rând, PSD a ținut să amintească de salariile profesorilor. “Executivul a mai alocat sume pentru plata unor hotărâri judecătoreşti pentru salariile în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, tăiate de Guvernul Boc – 13.485.000 lei”, au mai arătat aceștia.


„Învățământul clujean, atât la nivel preuniversitar cât și universitar, recomandat de rezultatele de excepție obținute la olimpiade, concursuri internaționale, de elevi și studenți, va fi susținut de Guvernul României și în anul 2015-2016!”, a declarat, în încheierea comunicatului, liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan.

PSD-iștii clujeni par a fi intrat astfel în campanie electorală, după ce săptămâna trecută au anunțat primele intenții de candidatură la localele de anul viitor.


Cel care a dat “tonul” a fost însă prefectul “apolitic” al Clujului Gheorghe Vușcan, care zilele trecute, nu excludea o candidatură la parlamentare.

Înainte de a începe școala, mai exact săptămâna trecută, Vușcan s-a tot plimbat prin județ și prin municipiu și a ținut discursuri. Vizitele pe la șantierele de lucru sunt de altfel specialitatea prefectului, pentru că așa se face cel mai bine că lucrează. Ultimele vizite de acest gen au fost la câteva școli cu probleme printre care Liceul “Mihai Eminescu”, Școala “Ion Agârbiceanu” și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter