Politică

Cine i-a promis la Seplecan marea cu sarea la alegerile de anul viitor. “Mihai, dacă tu vei debloca situaţia cu deşeurile la Cluj, la anul vei putea candida la ce funcţie doreşti”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Mihai Seplecan a dezvăluit joi că i s-a promis că anul viitor va putea candida la orice funcţie doreşte dacă rezolvă criza gunoaielor în judeţ. “Am deblocat situaţia, am adus firma din Bucureşti care va construi o rampă temporară la Turda, aştept să punem prima tonă de deşeuri acolo şi după aceea vă voi spune la ce funcţie voi candida în judeţul Cluj”, a dezvăluit Seplecan.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat, joi, că deşeurile menajere din judeţ vor putea fi depozitate în perioada următoare, pe o rampă temporară amanajată pe o suprafaţă de 8.700 de mp lângă municipiul Turda unde acestea vor putea fi stocate pe o perioadă de cel puţin un an, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID).

Seplecan a declarat că „s-a preocupat” pentru a găsi o soluţie la depozitarea deşeurilor menajere din judeţul Cluj şi a debloca situaţia existentă, astfel încât primăriile să nu mai trebuiască să transporte gunoaiele în alte oraşe, până la finalizarea Centrului de Management Integrat a Deşeurilor (CMID).


“Consiliul Judeţean Cluj nu cheltuie niciun ban. Am găsit o firmă de salubrizare din Bucureşti care va înfiinţa o rampă temporară pe un teren pe care l-a achiziţionat lîngă Turda în suprafaţă de 8.700 de mp şi unde se vor putea stoca deşeurile timp de cel puţin un an. Consiliul Judeţean a avut interes să deblocheze situaţia. De foarte multe ori m-am deplasat la Bucureşti la această firmă (n.red. Prosal, firmă de salubritate), chiar cu pătura sub braţ, eu le-am spus că nu plec de aici. Am vorbit cu Emil Boc, Marius Nicoară, Daniel Buda, iar dânşii mi-au spus «Mihai, dacă tu vei debloca situaţia cu deşeurile la Cluj, la anul vei putea candida la ce funcţie şi poziţie doreşti». Eu am deblocat situaţia, aştept să se întoarcă domnul Boc , domnul Buda din concediu, aştept să punem prima tonă de deşeuri acolo şi după aceea vă voi spune la ce funcţie voi candida în judeţul Cluj”, a dezvăluit Seplecan.

El a mai spus că va solicita în Consiliu Judeţean înfiinţarea unui corp de control conform legii în vederea monitorizării şi controlării serviciilor comunitare de utilităţi publice.


“Prin acest corp de control, alături de Garda de Mediu, vom putea face controale la firmele care operează în judeţul Cluj, vom putea cu acest corp de control să mergem şi pe drumurile judeţene, pe mine mă doare foarte mult când văd cum se lucrează în judeţul Cluj. Până acum CJ Cluj nu avea controlul, doar Garda de Mediu sau cei care dădeau autorizaţii. Prin acest corp de control şi CJ se poate implica în problemele judeţului, nu doar în problema deşeurilor. Nu am avut ca şi alţii voinţă politică, am avut voinţă să respectăm legeam. Niciodată voinţa politică nu va bate legea”, a încheiat Seplecan.

Deocamdată, Mihai Seplecan şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter