Politică

Liberalii fac paşi repezi înspre alegerile locale. Surpriza de pe liste: primarul comunei Floreşti ţinteşte un fotoliu de consilier judeţean

Actualul preşedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan a făcut primul pas înspre viitoarele alegeri locale, depunându-şi intenţia de a candida la şefia Consiliului Judeţean Cluj. Tot pentru forul judeţean şi-a depus intenţia de a candida şi actualul primar al localităţii Floreşti, Horia Şulea, care ţinteşte un post de consilier judeţean.

Miercuri a fost pentru vechiul PNL ultima zi de depunere a intenţiilor de candidaturi la alegerile locale de anul viitor. Liberalii au întocmit astfel o primă listă a celor care îşi doresc să intre în cursa pentru şefia municipiului, forurile locale şi Consiliul Judeţean. Primele centralizări au vizat mai ales intenţiile de candidaturi pentru forul judeţean.

Seplecan merge înainte

Actualul preşedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan îşi doreşte să continue în aceeaşi direcţie. El este singurul vechi liberal care şi-a depus intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al CJ. În acelaşi timp, se pare că nici vechiul PDL nu intenţionează să iasă cu un nume în acest sens. “Mi-am depus intenţia de a candida pentru Consiliul Judeţean şi pentru funcţia de preşedinte, aşa este, este vorba de o listă a intenţiilor de candidaturi”, a spus Mihai Seplecan.


Aceasta este doar prima etapă dintr-un proces de selecţie şi sondare a viitorilor candidaţi, proces care va dura aproximativ 5 luni. În cursul zilei de miercuri, vechii liberali urmează să se întâlnească şi cu foştii pedelişti pentru a confrunta listele şi a “bate în cuie” câteva nume, pe o listă comună.

“Nu cred că Emil Boc este pe vreo listă, nu este obligat să îşi depună intenţia de a candida, fiind primar în funcţie. Întrunirea de astăzi (n.r. miercuri) a fost doar la nivelul vechiului PNL, abia mâine (n.r. joi) va exista o întrunire comună, cu cei din vechiul PDL”, a explicat copreşedintele PNL Cluj Marius Nicoară.


În ceea ce priveşte Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc nu şi-a exprimat public intenţia de candida, fiind posibil ca vechea echipă a PDL să facă un pas în spate în acest sens. Pe de altă parte, Mihai Seplecan spunea recent în presa locală că nu este exclusă posibilitatea de a candida pentru şefia municipiului.

Şulea vrea să fie consilier judeţean

Spre deosebire de Seplecan, Horia Şulea vrea să o ia “în altă direcţie”. Actualul primar al localităţii Floreşti este interesat de un post de consilier judeţean. Rămâne de văzut dacă va face un pas în spate în ce priveşte primăria comunei pe care o conduce deja de câţiva ani. “Clujul are primar, Emil Boc. Nu se pune în discuţie o candidatură pentru Primăria Cluj-Napoca. Mi-am depus intenţia de a candida pe un post de consilier judeţean”, a spus Horia Şulea, infirmând unele informaţii apărute în presă. Întrebat, în schimb, de o candidatură la Primăria Floreşti Şulea s-a rezumat la a spune: “nu mi-am exprimat intenţia”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter