Politică

Situaţia din România ar putea fi discutată joi în Comisia LIBE a Parlamentului European

Situaţia din România ar putea fi discutată, joi, în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, în urma unei cereri făcută în plenul din 8 iunie, potrivit proiectului de ordine de zi al comisiei.

Un "schimb de opinii privind situaţia din România (în urma cererii din cadrul sedinţei plenare din 8 iunie şi din Conferinţa preşedinţilor din 11 iunie)" ar putea avea loc, "eventual", joi, în şedinţa Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European.

Este vorba de un schimb de opinii cu reprezentanţii Comisiei Europene.


Ordinea de zi va fi votată, joi, la începutul şedinţei LIBE.

Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea Delegaţiei României, a cerut, pe 8 iunie, în plenul de la Strasbourg, ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, se arată într-un comunicat al popularilor europeni.


"Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta", a declarat Manfred Weber.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne), precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.


"Este inadmisibil ca premierul şi ministrul Justiţiei să ameninţe liderii opoziţiei şi să intimideze cetăţenii care doresc să participe la demonstraţii prin care cer demisia lui Victor Ponta", a afirmat copreşedintele Delegaţiei române în grupul PPE Theodor Stolojan.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter