Politică

Discutarea modificărilor la Codul Penal se amână cu o lună

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, ca termenul de amânare a discutării celor 22 de proiecte de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală să fie de o lună, în condiţiile în care la 30 iunie se încheie sesiunea parlamanentară, astfel proiectele fiind amânate până în toamnă.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica a propus amânarea discutării proiectelor pentru patru săptămâni, iar comisia a aprobat cu 10 voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi două abţineri.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a susţinut respingerea acestor proiecte şi nu amânarea lor, dar propunerea nu a întrunit voturile necesare.


Liderul UNPR Gabriel Oprea a ameninţat, săptămâna trecută, cu retragerea de la guvernare dacă PSD "modifică pe furiş" Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru şi premierului Victor Ponta şi PSD.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţea trecută, că CSM, ÎCCJ, Ministerul Justiţiei să trimită punctele de vedere referitorare la dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală.


CSM a dat, luni, aviz negativ propunerilor legislative de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, printre prevederile cu care magistraţii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese şi modificarea condiţiilor privind luarea măsurilor preventive.

Ultimele Stiri
abonare newsletter