Politică

Clujenii cer demisia premierului Ponta, în stradă. Când vor avea loc protestele

Respingerea în Parlamentul României a cererii privind încuviinţarea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta a generat o serie de reacţii la nivelul societăţii civile. Mai multe proteste în care se cere demisia lui Ponta se anunţă, în următoareale zile, în mai multe oraşe din ţară. Şi la Cluj se vor organiza astfel de mitinguri. Unul din acestea va avea loc joi, în Piaţa Unirii, de la ora 19.00.

„Aroganţa, minciuna, îngâmfarea, manipularea, plagiatul, ticăloşenia, grosolănia etc. Aceştia sunt însoţitorii politici ai prim-ministrului României. România nu poate fi condusă de un personaj asupra căruia planează atâtea acuzaţii. DEMISIA sau DEMIS!“, se arată în mesajul postat pe Facebook de către organizatorii evenimentului.

Până în acest moment şi-au confirmat participarea peste 1000 de persoane.


Un astfel de miting a avut loc şi săptămâna trecută, tot în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

De asemenea, PNL Cluj va organiza vineri, în intervalul orar 11-13, un miting de protest împotriva premierului Victor Ponta în faţa Instituţiei Prefectului judeţului Cluj, pe platoul pietonal din faţa Băncii CEC.


Reprezentanţii PNL Cluj precizează că organizaţia judeţeană a obţinut acordul de la instituţiile abilitate cu privire la organizarea şi desfăşurarea acestei manifestări. 

„Îi invităm alături de noi pe toţi cetăţenii care doresc să îi ceară demisia în stradă premierului Victor Ponta şi să condamne alături de noi abuzurile Guvernului PSD“, spun reprezentanţii PNL Cluj.  


Vă reamintim, deputaţii au respins, marţi, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmăririi penale şi 120 ”împotrivă”.

Din totalul de 387 de deputaţi , la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru “proiectul de hotărâre respingerea cererii de începere a urmăririi penale” a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost “împotrivă”.


După votul din Parlament preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou premierului Victor Ponta să demisioneze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter