Politică

Clujul se laudă cu programele sociale

<p />Primăria Cluj-Napoca a semnat un memorandum de cooperare cu  Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), organism subsidiar din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, constituit de către statele membre ale acesteia.

Memorandumul a fost semnat la finalul săptămânii trecute de Yesim Oruc, reprezentant rezident PNUD pentru România, şi de primarul Sorin Apostu. Atât Primăria Cluj-Napoca, cât şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au misiuni similare, exprimându-şi astfel dorinţa de a coopera în domenii de interes reciproc pentru a spori eficienţa eforturilor de dezvoltare depuse. De asemenea, cele două părţi şi-au propus să îmbunătăţească nivelul de incluziune socială în contextul procesului de planificare şi de implementare a dezvoltării urbane în marile oraşe din România.

Cluj-Napoca este primul oraş din România care colaborează cu acest organism subsidiar din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. „Acest memorandum este un prim pas din cadrul acestei colaborări pe care ne angajăm astăzi (vineri, 10 iunie – n.r.) să o realizăm cu comunitatea clujeană. Cluj-Napoca a demonstrat că are capacitatea de a implementa politici sociale de calitate. Începem o colaborare importantă aici, care va aduce beneficii importante pentru clujeni, iar acest lucru înseamnă mai multe responsabilităţi pentru dumneavoastră”, a explicat Yesim Oruc, reprezentant rezident PNUD pentru România.


La rândul său, primarul Sorin Apostu a ţinut să sublinieze importanţa proiectelor de natură socială pe care municipalitatea le derulează. „Suntem onoraţi să vă primim aici. Cunoaşteţi implicaţia noastră în viaţa socială a oraşului. Am câştigat programe sociale importante în ceea ce priveşte integrarea romilor şi suntem oraşul cu cele mai multe locuinţe sociale pe care le-am dat în folosinţă”, a precizat primarul Clujului. M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter