Politică

Ce porecle a primit Klaus Iohannis de când este președintele țării

În cele cinci luni de mandat, modul preşedintelui Klaus Iohannis de a face politică a fost ironizat pe rețelele de socializare de către jurnaliști și politicieni.

Una dintre ultimele porecle primite de șeful statului este "Pămătuf". Preşedintele este apelat astfel de criticii care îi reproşează faptul că nu este suficient de pregătit pentru funcţia pe care o deţine, dar şi pentru echipa slabă de consilieri, scrie romaniatv.net.

Pe Facebook a fost creată, recent, şi o pagină intitulată "Pămătuful Naţional"."Klaus Iohannis alias Pămătuful – președintele ales al României. Această pagină este destinată simpatizanților cu simțul umorului ai președintelui", este descrierea paginii, pe care sunt postate fotografii, în care este persiflată inclusiv "relaţia instituţională" Iohannis-Ponta.


"Ficus" este o poreclă folosită intens de internauţii ostili preşedintelui, formula fiind lansată de realizatorul TV, Moise Guran.

Implicarea în scandalul defrişărilor ilegale i-a mai adus lui Iohannis o poreclă: "Președintele defrișărilor bine făcute".


În timpul campaniei electorale pentru Preşedinţie, Klaus Iohannis s-a ales de asemenea cu mai multe porecle.

"Santa Klaus" a fost una dintre ele şi se bazează pe o fotografie apărută în urmă cu câțiva ani, care îl surprindea pe Iohannis, primar al Sibiului la acea vreme, îmbrăcat în Moș Crăciun, alături de fostul ambasador SUA la București, James Rosapepe.

Etichete: presedinte
Ultimele Stiri
abonare newsletter