Politică

Azi în Parlament- Aurelia Cristea: „Tineri, ocupaţi Parlamentul!“

Deputatul PSD Aurelia Cristea a depus şi citit, astăzi, în plen, declaraţia politică "Tineri, ocupaţi Parlamentul!", pe tema importanţei societăţii civile din România.

Cristea a purtat un tricou personalizat I Love Cluj, ca simbol al unei platforme a societăţii civile funcţionale, de calitate, cu proiecte şi idealuri frumoase.

„Societatea civilă nu doarme, zgomotul ei din stradă, din online şi din fotolii de cinste la evenimente internaţionale ne avertizează că trebuie să ne resetăm comportamentul politic, că trebuie să ne întoarcem la principii, la valori morale!


În ultimii trei ani, asocierile civice şi-au redefinit puterea de a influenţa deciziile politice, economice şi au luat atitudine faţă de politici şi politicieni care vin în contradicţie cu interesele cetăţeneşti.

E cazul comunităţii I Love Cluj, o platformă a societăţii civile clujene care a trecut demult graniţele unui oraş, chiar şi ale unei regiuni, prin promovarea unei stări de spirit care, credeţi-mă, transcede "mândriei ardelene".


(…)Tinerii plini de energie şi simţ civic care au protestat în pieţele publice din România nu trebuie percepuţi cu indolenţă, dragi colegi. Şi trebuie să vă mai mărturisesc ceva: clasa politică trebuie să se elibereze de frica spaţiului public, de capacitatea acestuia de a genera alternative politice!

Stimaţi colegi, haideţi să avem curajul să-i lăsăm pe tineri să „Ocupe Parlamentul”, cu idei, viziuni, proiecte!


Tineri, ocupaţi Parlamentul! Dărâmaţi zidurile dezamăgirii, neîncrederii, implicându-vă! Schimbaţi metehnele vechiului regim, prin bogăţia şi frumuseţea visurilor voastre!

Recent aţi demonstrat că puteţi. Şi mă refer aici la reunirea mai multor ONG-uri în platforma Coaliţia România Respiră, o mostră de responsabilitate, o iniţiativă civică pentru protejarea sănătății persoanelor nefumătoare şi fumătoare, deopotrivă, de efectele nocive ale fumatului.


(…)Iar perseverenţa voastră nu se opreşte aici şi asta e bine! Sunteţi interesaţi de votul din Diaspora, de problemele de mediu, descentralizare, depolitizarea administraţiei publice. Şi este firesc să fiţi astfel! Doar UNIŢI veţi puteţi salva viitorul vostru, al nostru!

Haideţi, împreună, să continuăm demersul de a face din entuziasm o realitate funcţională şi să oferim o egalitate a şanselor dincolo de frontierele pieţei!“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter