Politică

DOSARUL REFERENDUMULUI: Instanța decide soarta lui Liviu Dragnea la sfârșitul lunii aprilie

Liviu Dragnea s-a prezentat luni în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru un nou termen în ”Dosarul Referendumului”. Magistrații nu au putut nici să ajungă la final. Din acest motiv judecătorii au decis să amâne iar deznodământul procesului.

Un nou termen, ultimul, a fost acordat pentru 22 aprilie 2015.

Dezbaterile finale din acest proces au fost stabilite pentru 22 aprilie. Pe 8 aprilie a fost stabilit un termen intermediar, pentru a se depune ultimele acte.


 Întrebat la ce se aşteaptă să se întâmple, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu cred că se ia vreo decizie astăzi. E ultimul termen, așa am înțeles și eu."

Vicepremierul a fost trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane, pentru fraudarea referendumului din 2012 privind demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.  Toţi inculpaţii au făcut parte din comisiile electorale a 11 secţii de votare din judeţele Olt, Teleorman, Gorj şi Vrancea. 


La termenul precendent, premierul Victor Ponta s-a prezentat în faţa judecătorilor pentru a da declaraţii în caliutate de martor. Acesta le-a spus magistraţilor Instanţei Supreme că, prin folosirea sistemului prin care se făcea numărătoarea paralelă se putea împiedica „orice fraudare electorală”.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter