Politică

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor. Marius Nica preia Ministerul Fondurilor Europene

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii.

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, acesta precizând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.


Administraţia Prezidenţială a anunţat că Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene.

În comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială se precizează că preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanţe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.


La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica.

"Luni, 30 martie, la ora 10.00, cei doi miniştri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni", menţionează sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter