Politică

Avizul comisiei juridice în cazul reţinerii şi arestării lui Darius Vâlcov este negativ. Plenul va decide

Preşedintele comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc a declarat, marţi, că, în urma înregistrării votului de egalitate, raportul comisiei în cazul cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă, în cazul lui Darius Vâlcov, este negativ, plenul urmând a decide în acest caz.

Cătălin Boboc a precizat, la finalul şedinţei comisiei juridice, că votul colegilor jurişti, în privinţa solicitării Parchetului în vederea reţinerii şi arestării preventive a lui Darius Vâlcov a fost de cinci voturi ”pentru” şi cinci voturi ”împotrivă”, înregistrându-se şi o abţinere.

Senatorii jurişti au votat, astfel, la cererea preşedintelui comisiei pentru un aviz favorabil în cazul cererii DNA care îl vizează pe Darius Vâlcov.


”Nu putem transmite plenului un raport favorabil asupra acestei solicitări. E votul exprimat de colegii mei, probabil fiecare va dori sau nu să îl explice. Din păcate, nu reuşim să avem o practică unitară pe acest subiect şi poate tratăm lucrurile prea subiectiv”, a afirmat Cătălin Boboc.

El a mai spus că plenul Senatului este cel care va decide, la final, avizul comisiei juridice fiind unul de recomandare.


Întrebat dacă este vorba despre un aviz negativ, Boboc a confirmat acest lucru, precizând că solicitarea sa, pentru aviz favorabil, nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv şase.

”Nu este întrunit numărul de voturi pentru un aviz pozitiv”, a mai arătat preşedintele comisiei juridice din Senat.


Întrebat dacă rezultatul din comisia juridică arată faptul că Darius Vâlcov va fi apărat în plen, preşedintele comisiei juridice a afirmat că poate exprima voinţa fiecărui senator dar şi ”un anume curent”.

”Pot să confirm că senatorii PNL au votat aşa cum am anunţat. Eu nu spun că e bine sau că e rău ceea ce fac ceilalţi dar trebuie să asumăm un anume mod de comportament şi să avem o practică unitară în privinţa acestor solicitări”, a mai precizat Cătălin Boboc.


El a amintit ultimul raport MCV care nu acuza Parlamentul de abordarea într-un mod sau altul a acestor solicitări ale justiţiei, ci de abordarea ”neunitară”.

Preşedintele comisiei juridice a anunţat că raportul comisiei juridice a fost transmis Biroului Permanent pentru a intra, miercuri, în votul plenului Senatului.


Comisia juridică a Senatului nu a putut, da, marţi, un vot în favoarea sau împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, înregistrându-se egalitate, respectiv cinci voturi ”pentru” şi cinci ”împotrivă” şi o abţinere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter