Politică

Băsescu către Lăzăroiu: “Îmi fac iluzii că rămâneţi promotor al ideilor împărtăşite când eraţi consilier”

<p />Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de ministru al Muncii.

 

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, vineri, noului ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, la învestitură, că îşi face “iluzii” că acesta va rămâne un promotor al ideilor pe care le-a împărtăşit cu şeful statului din calitatea de consilier prezidenţial, arată Mediafax.


 

“Este prima dată de când ne cunoaştem, de când aţi lucrat cu mine ca şi consilier, când vorbesc numai eu. Până acum, de fiecare dată aţi avut şi păreri, de care de multe ori am ţinut cont, dar de data asta vorbesc numai eu. Vă felicit pentru desemnare şi sunteţi unul dintre oamenii care ştiu foarte bine de la nivel de instituţie prezidenţială problemele ţării din care fac parte şi problemele de muncă şi asistenţă socială”, i-a spus Băsescu lui Lăzăroiu, râzând, după ce acesta a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru.


Traian Băsescu a afirmat că desemnarea lui Lăzăroiu are loc într-un moment favorabil, chiar dacă sunt încă destule de făcut. Şeful statului a subliniat că reforma din domeniu este demarată, iar un credit de 500 milioane de dolari este aprobat de Banca Mondială pentru perfecţionarea sistemului de asistenţă socială. “Nu vă ascund că îmi fac iluzii că veţi rămâne un promotor al ideilor pe care le-am împărtăşit amândoi cât aţi lucrat în funcţia de consilier prezidenţial şi mă gândesc şi la cele ce încercăm să le introducem într-o Constituţie modernizată, care să scoată anumite sisteme şi categorii din drepturile de stăpâni feudali”, a adăugat şeful statului, citat de Mediafax.

Vă amintim că Sebastian Lăzăroiu a depus, vineri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii. La eveniment au fost prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, miniştrii Valeriu Tabără, Traian Igaş, Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, Elena Udrea şi Anca Boagiu, precum şi consilierii Anca Ilinoiu şi Cătălin Avramescu, de la Preşedinţie.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter