Politică

Elena Udrea poate merge luni la Parlament pentru a se adresa plenului

Instanţa supremă a admis, sâmbătă, cererea Elenei Udrea, arestată la domiciliu, de a merge luni la Parlament, pentru a se adresa plenului Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a DNA de arestare preventivă a deputatului PMP, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

Deputaţii vor analiza în plen, luni, de la ora 16.00, cererile DNA de începere a urmăririi penale şi respectiv de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", scrie Mediafax.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, în 18 februarie, cererile DNA privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea.


Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că aceasta doreşte să se adreseze plenului Camerei Deputaţilor, la votul asupra cererilor de încuviinţare a începerii urmării şi a arestării sale.

Fostul ministru Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

abonare newsletter