Politică

Seplecan: PSD Cluj vrea ca preşedintele Consiliului Judeţean să nu mai fie ales prin vot

Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan susţine că PSD Cluj a propus şi susţinut în Parlamentul României ca funcția de președinte al Consiliului Județean să nu mai fie scoasă la vot.

„PSD Cluj se teme de votul clujenilor. Motiv pentru care s-a propus și susținut în Parlamentul României ca “funcția de președinte al Consiliului Județean să nu mai fie scoasă la vot”. Motiv pentru care au și inventat tertipuri de genul: “să nu am mai ajunge în situații în care președintele nu se înțelege cu consilierii județeni”. Că numai așa șeful de CJ “dacă știe că poate fi schimbat va fi atent și lucrurile vor merge mai bine”. Adică pe șantaj se fac negocierile și se impun soluții în folosul cetățenilor, sub forța majorității, după capul celor din PSD Cluj. Și ca nu cumva să rămână lucrurile pe deplin lămurite, ni se și explică de ce s-a propus și ca alegerile pentru primari să se facă numai într-un singur tur de scrutin: “pentru că cel care pierde își îndrumă alegătorii spre unul dintre cei doi candidați rămași în luptă”. Că cei PSD înțeleg prin negocieri și îndrumare numai dacă li se face pe plac și-și impun voința”, declară Mihai Seplecan.

Consilierul judeţean PNL mai adaugă şi faptul că, din cauza faptului că PSD Cluj "ţine cu dinţi" de această funcţie dar şi a proastei gestionări a administraţiei judeţene, mai multe proiecte demarate în judeţ sunt blocate. „Centrul de Management Integrat este blocat, iar PSD Cluj în loc de soluții, nu a știut altceva să facă decât să-și trimită primarii să facă scandal și să amenințe că se retrag din proiectele județului de așa manieră încât clujenii să nu mai beneficieze de finanțare europeană. La fel rămân în aer situații ale Aeroportului Internațional Cluj – obiectiv des subminat de către decidenții CJ Cluj ai acestui partid. Nu s-a făcut asocierea pentru proiectul intermodal, cu tertipuri, deși cer de astă vară o rezolvare corectă a problemei, nu s-a recepționat corect pista de 3500 de metri pentru a se putea stabili natura juridică a obiectivului, nu s-a rezolvat situația juridică a căii de rulare Bravo și a unei parcări de avioane, deși există o hotărâre judecătorească în acest sens șamd”, a mai adăugat Mihai Seplecan.


Potrivit acestuia, la nivel național, pentru refuzul de a organiza alegeri parțiale pentru funcțiile vacantate de președinți ai CJ Cluj, PSD și premierul Ponta s-au ales cu denunțuri penale și procese. „Spaima de electorat a PSD se transpune în realitate prin inițiative similare celor ale șefului lor Victor Ponta care, pentru a scăpa de urmările penale ale plagiatului său, și-a dat o Ordonanță de Guvern pentru nevoile sale personale. La fel și PSD are impresia că poate fugi la nefârșit de voința electoratului prin tertipuri legislative”, mai spune consilierul judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter