Politică

Seplecan îi face plângere penală lui Ponta

Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan vrea să le facă plângeri penale premierului Victor Ponta şi ministrului Administraţiei şi de Interne Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu.

Totodată, liberalul clujean vrea să deschidă proces în contencios administrativ autorităţilor responsabile, mai exact guvernului,  pentru faptul că nu s-au organizat alegeri pentru şefia CJ Cluj.

Decizia sa vine ca urmare a faptului că au trecut 93 de zile de când autorităţile au luat act de demisia lui Horea Uioreanu de la şefia Consiliului Judeţean Cluj, însă nici până acum nu s-a fixat o dată pentru organizarea alegerilor.


„În cursul săptămânii viitoare vreau să le fac plângere penală pentru abuz în serviciu premierului Victor Ponta şi ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru faptul că încalcă legea şi pentru că în acest fel s-a ajuns la instabilitate la nivelul judeţului Cluj.  Dacă premierul nu respectă legea, ce model va oferi el cetăţeanului de rând, cum să mai respecte omul de rând legea dacă vede asemenea modele la reprezentanţii ţării sale“, a declarat consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan.

La sfârşitul lunii trecute, Mihai Seplecan anunţa că va da în judecată Guvernul şi Ministerul de Interne.


Acesta se declara nemulţumit de faptul că primul ministru al Guvernului Victor Ponta nu a emis Ordonanţa de Urgenţă care să stabilească data alegerilor anticipate pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj.

„Am așteptat ca primul ministru al Guvernului României să binevoiască să se aplece și asupra respectării legii în județul Cluj și să emită Ordonanța de Urgență care să stabilească data alegerilor anticipate pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj. Deși este campion la Ordonanțe de Urgență, majoritatea date pe furiș, să nu genereze dezbateri publice, că sunt împotriva intereselor românilor . (…) A fost încălcată legea, motiv pentru care mă voi adresa justiției. Cei care se fac vinovați de încălcarea legii, vor trebui să plătească”, sublinia atunci Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter